Εκπαίδευση 0

Ζωή Χατζή: Τελευταία στιγμή γλύτωσαν Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρόεδρος της Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Κυριολεκτικά την ύστατη ώρα, μόλις δύο βδομάδες προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, το υπουργείο Παιδείας αναδιπλώνεται φρενάροντας την εκπαραθύρωση των μαθημάτων του Γραμμικού και του Ελεύθερου Σχεδίου από τη Β' Λυκείου. Αυτό επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Σε προχτεσινή συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία της Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι θα ισχύσει τουλάχιστον για φέτος και για τα δύο μαθήματα ακριβώς ό,τι ίσχυε και τη σχολική χρονιά που πέρασε.

«Πήραμε μια ανάσα, διότι δεν μας πετάξαν έξω - αν συνέβαινε, θα ήταν τραγικό. Παρ' όλα αυτά, η υπουργική δέσμευση είναι ημίμετρο», τονίζει η πρόεδρος της Ενωσης, Ζωή Χατζή, η οποία στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας ευελπιστεί αφενός να «κλειδώσει» η υπουργική δέσμευση που δίνει περίοδο χάριτος, αφετέρου να τεθούν τα σοβαρά ζητήματα της διδασκαλίας των μαθημάτων «που συνεχίζουν να επιμένουν, αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία δύο μαθημάτων υψηλών προδιαγραφών και τα οποία δεν προλάβαμε να θέσουμε προχτές, καθώς η συνάντηση είχε μικρή διάρκεια, λόγω φόρτου εργασίας του υπουργού».
 
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση