Thumbnail
Πρόεδρος της Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Κυριολεκτικά την ύστατη ώρα, μόλις δύο βδομάδες προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, το υπουργείο Παιδείας αναδιπλώνεται φρενάροντας την εκπαραθύρωση των μαθημάτων του Γραμμικού και του Ελεύθερου Σχεδίου από τη Β' Λυκείου. Αυτό επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Σε προχτεσινή συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία της Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι θα ισχύσει τουλάχιστον για φέτος και για τα δύο μαθήματα ακριβώς ό,τι ίσχυε και τη σχολική χρονιά που πέρασε.

«Πήραμε μια ανάσα, διότι δεν μας πετάξαν έξω - αν συνέβαινε, θα ήταν τραγικό. Παρ' όλα αυτά, η υπουργική δέσμευση είναι ημίμετρο», τονίζει η πρόεδρος της Ενωσης, Ζωή Χατζή, η οποία στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας ευελπιστεί αφενός να «κλειδώσει» η υπουργική δέσμευση που δίνει περίοδο χάριτος, αφετέρου να τεθούν τα σοβαρά ζητήματα της διδασκαλίας των μαθημάτων «που συνεχίζουν να επιμένουν, αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία δύο μαθημάτων υψηλών προδιαγραφών και τα οποία δεν προλάβαμε να θέσουμε προχτές, καθώς η συνάντηση είχε μικρή διάρκεια, λόγω φόρτου εργασίας του υπουργού».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Eπιχορήγηση 3,5 εκατ. ευρώ στα σχολεία του εξωτερικού για το 2026
Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση: Υπογράφηκε από την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η απόφαση χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για το 2026
Υπουργείο Παιδείας: Eπιχορήγηση 3,5 εκατ. ευρώ στα σχολεία του εξωτερικού για το 2026
Αλέξης Τσίπρας
Καρφί Τσίπρα για την "Διαύγεια" και νέα πρόταση για ψηφιακή διαφάνεια
Σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει «Δημόσιες συμβάσεις σε εταιρείες που ιδρύθηκαν λίγες ημέρες πριν την ανάθεση ή έχουν άσχετο αντικείμενο
Καρφί Τσίπρα για την "Διαύγεια" και νέα πρόταση για ψηφιακή διαφάνεια
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Η αόρατη αναπηρία και το ορατό έλλειμμα της Πολιτείας
Μια επιστολή που τα λέει όλα: Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αγνοεί τις ανισότητες δεν είναι ουδέτερο — είναι επιλεκτικά τυφλό.
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Η αόρατη αναπηρία και το ορατό έλλειμμα της Πολιτείας