9 Διευθυντές και προϊστάμενοι έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους
9 Διευθυντές και προϊστάμενοι έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους

9 διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊστάμενοι νηπιαγωγείων του Νομού Καβάλας δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν από την θέση τους προκειμένου να σταματήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία αυτοαξιολόγησης, αυτή που προωθεί το Υπουργείο εδώ και μήνες.

Οι 9 εκπαιδευτικοί εξομολογήθηκαν την πρόθεση τους να παραιτηθούν στην διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Ίδιες παραιτήσεις- αντίσταση στην αυτοαξιολόγηση προκύπτουν ήδη σε όλη την Ελλάδα. Κατά πως φαίνεται θα έχουν συνέχεια στο Νομό Καβάλας αλλά σε άγνωστο χρόνο. Οι 9 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί δήλωσαν ότι έχουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του τοπικού συλλόγου κι όταν κριθεί σκόπιμο θα τις γνωστοποιήσουν και στην υπηρεσία. Βάση του νόμου οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι υποχρεώνονται να αρχίσουν την αυτοαξιολόγηση στα σχολεία τους με τη συγκρότηση ομάδων εργασίας.

Σήμερα λήγει η πανελλαδική προθεσμία που «έδωσε» το υπουργείο ώστε κάθε διευθυντής ή προϊστάμενος δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου να ορίσει τις ομάδες εργασίες, οι οποίες θα προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση. Αύριο ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Καβάλας κ.Γιώργος Κουράκος θα πληροφορηθεί επίσημα που έγινε και που δεν έγινε αυτό. Αμέσως μετά έχει το δικαίωμα να πιέσει ώστε οι ομάδες εργασίας να δημιουργηθούν με τη δική του εντολή κι απόφαση. Αυτό είναι κάτι που ο σύλλογος αναμένει ότι θα γίνει στα περισσότερα σχολεία του Νομού Καβάλας. Περιμένει δε την κίνηση του προϊστάμενου ώστε κατάλληλα να απαντήσει.

Την Παρασκευή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Δ.Ο.Ε. στην Καβάλα η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, στο 25% περίπου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο. Τώρα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ετοιμάζονται για την πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης (μεθαύριο). Την Τρίτη 1η Απριλίου ο τοπικός σύλλογος έκανε έκτακτη γενική συνέλευση στο 22ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα την αυτοαξιολόγηση, παρόντες ήταν 150 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Επεδίωξε μία ακόμη φορά να συνεννοηθεί και να συνεργαστεί κατά της αυτοαξιολόγησης με την ΕΛΜΕ Καβάλας αλλά έλαβε (εμμέσως πλην σαφώς) αρνητική απάντηση. Η ΕΛΜΕ Καβάλας για λόγους που κανείς δεν καταλαβαίνει δεν αντιδρά στην αυτοαξιολόγηση που έτσι εξελίσσεται ομαλά στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Καβάλας εκδίδει συνεχώς ανακοινώσεις, κρατώντας το θέμα της αυτοαξιολόγησης «ψηλά» στην επικαιρότητα. Ίδια μαχητική στάση ακολουθεί η διοίκηση του τοπικού συλλόγου που βλέπει τις αντίθετες απόψεις να πολλαπλασιάζονται.

 

proininews.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή