Thumbnail
9 Διευθυντές και προϊστάμενοι έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους

9 διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊστάμενοι νηπιαγωγείων του Νομού Καβάλας δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν από την θέση τους προκειμένου να σταματήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία αυτοαξιολόγησης, αυτή που προωθεί το Υπουργείο εδώ και μήνες.

Οι 9 εκπαιδευτικοί εξομολογήθηκαν την πρόθεση τους να παραιτηθούν στην διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Ίδιες παραιτήσεις- αντίσταση στην αυτοαξιολόγηση προκύπτουν ήδη σε όλη την Ελλάδα. Κατά πως φαίνεται θα έχουν συνέχεια στο Νομό Καβάλας αλλά σε άγνωστο χρόνο. Οι 9 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί δήλωσαν ότι έχουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του τοπικού συλλόγου κι όταν κριθεί σκόπιμο θα τις γνωστοποιήσουν και στην υπηρεσία. Βάση του νόμου οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι υποχρεώνονται να αρχίσουν την αυτοαξιολόγηση στα σχολεία τους με τη συγκρότηση ομάδων εργασίας.

Σήμερα λήγει η πανελλαδική προθεσμία που «έδωσε» το υπουργείο ώστε κάθε διευθυντής ή προϊστάμενος δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου να ορίσει τις ομάδες εργασίες, οι οποίες θα προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση. Αύριο ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Καβάλας κ.Γιώργος Κουράκος θα πληροφορηθεί επίσημα που έγινε και που δεν έγινε αυτό. Αμέσως μετά έχει το δικαίωμα να πιέσει ώστε οι ομάδες εργασίας να δημιουργηθούν με τη δική του εντολή κι απόφαση. Αυτό είναι κάτι που ο σύλλογος αναμένει ότι θα γίνει στα περισσότερα σχολεία του Νομού Καβάλας. Περιμένει δε την κίνηση του προϊστάμενου ώστε κατάλληλα να απαντήσει.

Την Παρασκευή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Δ.Ο.Ε. στην Καβάλα η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, στο 25% περίπου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο. Τώρα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ετοιμάζονται για την πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης (μεθαύριο). Την Τρίτη 1η Απριλίου ο τοπικός σύλλογος έκανε έκτακτη γενική συνέλευση στο 22ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα την αυτοαξιολόγηση, παρόντες ήταν 150 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Επεδίωξε μία ακόμη φορά να συνεννοηθεί και να συνεργαστεί κατά της αυτοαξιολόγησης με την ΕΛΜΕ Καβάλας αλλά έλαβε (εμμέσως πλην σαφώς) αρνητική απάντηση. Η ΕΛΜΕ Καβάλας για λόγους που κανείς δεν καταλαβαίνει δεν αντιδρά στην αυτοαξιολόγηση που έτσι εξελίσσεται ομαλά στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Καβάλας εκδίδει συνεχώς ανακοινώσεις, κρατώντας το θέμα της αυτοαξιολόγησης «ψηλά» στην επικαιρότητα. Ίδια μαχητική στάση ακολουθεί η διοίκηση του τοπικού συλλόγου που βλέπει τις αντίθετες απόψεις να πολλαπλασιάζονται.

 

proininews.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής