Thumbnail
Άθλια η προσπάθεια καταστολής της Πανελλήνιας ειρηνικής κινητοποίησης  των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στα διόδια Πυργετού

 

 

 

 

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί πολύ επικίνδυνους τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα που στις 11.1.2014 προσπάθησαν από όλη την Ελλάδα να συναντηθούν στο κέντρο της χώρας -στα διόδια Πυργετού- σε μια κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, τον ακρωτηριασμό της δημόσιας εκπαίδευσης και την υπεράσπιση στοιχειωδών ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας, για Παιδεία, Ελευθερία, Εργασία. 

Δεχθήκαμε απροκάλυπτη αστυνομική βία η οποία εκφράστηκε με την εκτεταμένη ρίψη χημικών, βίαιων χτυπημάτων και τραυματισμών, (8 διμοιρίες ματ μας απωθούσαν συνεχώς βίαια και μας έριχναν χημικά) παρόλο που η διαμαρτυρία μας ήταν ειρηνική.Αποκορύφωμα αυτής της βίας, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου μας Γ. Καλομοίρη. 
Φαίνεται πως η υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας αποτελεί μέγα κίνδυνο γι αυτό το κράτος και οι δάσκαλοι απειλή για την αφύπνιση των νέων ραγιάδων των τροικανων!!
Καταστρατήγησαν κάθε έννοια συνταγματικού δημοκρατικού δικαιώματος!!
Απαγόρεψαν την μετακίνηση Ελλήνων πολιτών στην ίδια τους τη χώρα!!! 
Ποιος έδωσε αυτή την εντολή; γιατί; τόσο επικίνδυνοι είναι οι καθηγητές;;;;;
 
Απαγόρεψαν στους εκπαιδευτικούς από τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη) να πατήσουν το πόδι τους κάτω από τα διόδια του Πυργετού, ενώ κόβοντας την Ελλάδα στη μέση -θυμίζοντας άλλες εποχές- απαγόρευσαν στους συναδέλφους μας να περάσουν ακόμα και με τα λεωφορεία τα διόδια του Πυργετού και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, υποχρεώνοντάς τους να γυρίσουν πίσω!!
 
                                 
 
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές της "Νοτίου Ελλάδας" (Λάρισας, Αθήνας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Κοζάνης) πήγαν στη Λάρισα όπου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών αγώνα για τον καθορισμό των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων.



Φεύγοντας οι διαδηλωτές με τα λεωφορεία από τη Λάρισα, συνεχίστηκαν οι αστυνομικές προκλήσεις!! Στα λεωφορεία των Αθηνών και της Λαμίας μετά από εντολή αστυνομικών "υπευθύνων" υπήρχε συνοδεία αστυνομικών οχημάτων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία μας. Άραγε.... τόσο επικίνδυνοι είναι οι καθηγητές;Υ.Γ.: Από αύριο Δευτέρα 13.1.2014 Θα εκδίδονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (!!!) διαβατήρια, για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα από και προς την Βόρεια Ελλάδα!!!    

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να σπεύσουν στα Κ.Ε.Π. να τα προμηθευτούν, για τις επόμενες κινητοποιήσεις!!!!!!  

diathesimoiekp.blogspot.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φάρμακα
Ozempic και στοματική υγεία: Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί για τις παρενέργειες των ενέσιμων φαρμάκων GLP-1
Ραγδαία αύξηση της χρήσης GLP-1 και νέες ανησυχίες για τη στοματική υγεία
Ozempic και στοματική υγεία: Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί για τις παρενέργειες των ενέσιμων φαρμάκων GLP-1
daskala
Εκπαιδευτικοί υπό πίεση για διανυκτερεύσεις σε σχολικές μονάδες! Η σκοτεινή πλευρά των sleepovers
«Sleepovers»: Η νέα μόδα του ύπνου μαθητών μέσα στα σχολεία προκαλεί τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί υπό πίεση για διανυκτερεύσεις σε σχολικές μονάδες! Η σκοτεινή πλευρά των sleepovers
sleep_less_0.jpg
Γιατί να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί: Το απλό βήμα που βελτιώνει την ψυχική υγεία και οδηγεί στην επιτυχία
Μια καθημερινή ρουτίνα που ενισχύει την ευεξία και μειώνει το άγχος
Γιατί να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί: Το απλό βήμα που βελτιώνει την ψυχική υγεία και οδηγεί στην επιτυχία