Thumbnail
Οι φοιτητές συμπαρίστανται δυναμικά στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων. Υπό κατάληψη τελούν επτά σύλλογοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Μετά από τη δεύτερη αγωγή που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας κατά των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ - Γενικές συνελεύσεις αυτή την ώρα των εργαζομένων σε Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Καποδιστριακό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.   της Χρύσας Βαϊνανίδη

Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά από τη δεύτερη αγωγή που κατέθεσε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας. Η απεργία δεν κρίθηκε καταχρηστική, δηλαδή δεν αμφισβητήθηκε το περιεχόμενο και τα αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων. Στις 12 οι εργαζόμενοι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Καποδιστριακό θα πραγματοποιήσουν  γενική συνέλευση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

"Η πολιτεία έχει εξαντλήσει πλέον όλα τα μέσα" δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, πετώντας ουσιαστικά το "μπαλάκι" στις Πρυτανικές Αρχές για τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων και την επαναλειτουργία των Πανεπιστήμιων. 

Οι απειλές και οι εκβιασμοί από το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα για επέμβαση των ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια, πυροδότησαν εκ νέου τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με κορύφωση τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών σε Καποδιστριακό, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο και Πανεπιστήμιο Πατρών που κήρυξαν νέες 48ωρες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή. Αφορμή στάθηκαν επιπροσθέτως και οι λίστες με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων, τα στοιχεία των οποίων είναι ελλειπή. Οι διοικητικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι το ΑΣΕΠ ως Ανεξάρτητη Αρχή θα όφειλε να ελέγξει τα στοιχεία που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας προτού τα δημοσιοποιήσει, ενώ πολλοί αναμένεται να καταθέσουν και ενστάσεις.

Το αδιέξοδο για την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου εντείνεται ακόμη περισσότερο, με τη δυσαρέσκεια να επικρατεί στους κόλπους της Ανώτατης εκπαίδευσης. ‘Ήδη τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών έθεσαν στη διάθεση του Πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη, τις παραιτήσεις τους καθώς θεώρησαν αδιανόητο να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα υπό την επιβολή των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μέλη της Συγκλήτου υποστήριξαν ότι πρέπει και οι ίδιοι να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή, στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ, οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν και εκείνοι σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι φοιτητές συμπαρίστανται δυναμικά στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων. Υπό κατάληψη τελούν επτά σύλλογοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Φυσικού, Χημικού, Μαθηματικά, Πληροφορικής, Νομικής, Παιδαγωγικού, Βιολογικού) και έξι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Φυσική, Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων, Ναυπηγών, Μεταλλειολόγων).

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το αδιέξοδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο ζητούν οι πρυτάνεις ώστε να βρεθούν λύσεις, ενώ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση με την αδιαλλαξία της είναι εκείνη που βάζει λουκέτο στα Πανεπιστήμια και ότι οι πολιτικές της συμβάλλουν στον οριστικό θάνατο του δημόσιου Πανεπιστημίου. 

stokokkino.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iereas
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
Βασανιστήρια και ψυχολογικό εκβιασμό από τον κληρικό καταγγέλλει ο 23χρονος
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες
Μία επιτυχία και δύο αιτήσεις μακριά από τους 5124 μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο μέσω του γραπτού πανελλήνιου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ που αφορά όλα τα...
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες