Thumbnail
Σήμερα Τρίτη 2 Ιούλη ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Άρης Ρέττος και οι φοιτητές Διαμαντής Μανώλης και Γιώργος Τζίμας, οδηγούνται (με ένα ψευδές και κατασκευασμένο κατηγορητήριο) σε δίκη, επειδή στα πλαίσια της επιβολής αντιλαϊκών μέτρων, αποφασισμένων ερήμην των πολιτών οι κυβερνήσεις των μνημονίων (τότε του Παπαδήμου και σήμερα η δικομματική) προσφεύγουν στην άρνηση της Δημοκρατίας και θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η συμμετοχή των πολιτών σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα είναι πια ανεκτή.

16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

            Σήμερα Τρίτη 2 Ιούλη ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Άρης Ρέττος και οι φοιτητές Διαμαντής Μανώλης και Γιώργος Τζίμας, οδηγούνται (με ένα ψευδές και κατασκευασμένο κατηγορητήριο) σε δίκη, επειδή στα πλαίσια της επιβολής αντιλαϊκών μέτρων, αποφασισμένων ερήμην των πολιτών οι κυβερνήσεις των μνημονίων (τότε του Παπαδήμου και σήμερα η δικομματική) προσφεύγουν στην άρνηση της Δημοκρατίας και θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η συμμετοχή των πολιτών σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα είναι πια ανεκτή.

·         Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή τους από κάθε «κατηγορία» και την άμεση – και τυπική αθώωσή τους.

·         Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στον επικίνδυνο δρόμο υπονόμευσης της Δημοκρατίας στον οποίο κινείται η Κυβέρνηση και στεκόμαστε δίπλα στους 3 δημοκρατικούς πολίτες των Χανιών.

            Η δίκη αυτή είναι για τα Χανιά η πρώτη από μια σειρά διώξεων 32 πολιτών οι οποίοι κατηγορούνται για τη «συμμετοχή» τους στις κινητοποιήσεις των 3 τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις και για προσπάθεια ποινικοποίησης του φρονήματος. Είναι η ίδια πολιτική που κλείνει την ΕΡΤ και εξακολουθεί να έχει επιστρατευμένους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό και τους καθηγητές.

            Η αντίσταση στον αυταρχισμό και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων!

            ΦΡΕΝΟ στην αντιδημοκρατική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

            ΟΧΙ στο μαύρο.

            ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία. 

Από το Προεδρείο του 16ου Συνεδρίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Παναγόπουλος
Κονδύλια 73 εκατ. ευρώ «παγιδεύτηκαν»: Δεσμεύσεις λογαριασμών έως 2.096.344 ευρώ στον Παναγόπουλο και σε άλλα πέντε πρόσωπα
Αποκαλυπτική έρευνα για κονδύλια της ΓΣΕΕ – Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων
Κονδύλια 73 εκατ. ευρώ «παγιδεύτηκαν»: Δεσμεύσεις λογαριασμών έως 2.096.344 ευρώ στον Παναγόπουλο και σε άλλα πέντε πρόσωπα