Σε φάση εντατικής προετοιμασίας για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με τον κομματικό μηχανισμό να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, καθώς η ηγεσία επιδιώκει να έχει διαμορφώσει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικό ρόλο στη διαδικασία έχει η αρμόδια επιτροπή με επικεφαλής τον Πέτρο Λάμπρου, η οποία εργάζεται σε χαμηλούς τόνους αλλά με εντατικούς ρυθμούς για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και τη διαμόρφωση των τελικών λιστών.
Παράλληλα, ενεργή εμπλοκή στη διαδικασία έχει και ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, με ιδιαίτερη παρουσία σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, όπου η τελική επιλογή προσώπων θεωρείται ότι απαιτεί και την προσωπική του παρέμβαση.
Ενδεικτική της κινητικότητας ήταν η πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, η οποία –όπως αναφέρουν τοπικές κομματικές πηγές– είχε και έντονο παρασκηνιακό ενδιαφέρον γύρω από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το ενδιαφέρον για τις λίστες στις Α’ και Β’ εκλογικές περιφέρειες είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με τον αριθμό των ενδιαφερομένων να υπερβαίνει τις διαθέσιμες θέσεις.
Η υπερπροσφορά υποψηφίων, όπως επισημαίνεται, δημιουργεί ήδη έναν εσωτερικό «πονοκέφαλο» για την τελική επιλογή, κυρίως για όσους δεν θα καταφέρουν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια. Στο ίδιο πλαίσιο, ερμηνεύονται και τα χαμόγελα κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συνάντησης του Νίκου Ανδρουλάκη με στελέχη στο «Ολύμπιον», στο περιθώριο της επίσκεψής του στην πόλη.