Νίκος Ανδρουλάκης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή για το Κράτος Δικαίου – Το alfavita μεταδίδει Live τη συζήτηση

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί η Ολομέλεια της Βουλής, όπου διεξάγεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου, των θεσμών και της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Η διαδικασία, που κινείται στη σκιά του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής, προκλήθηκε μετά από αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η σημερινή αναμέτρηση θεωρείται η πλέον καθοριστική για τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον de facto τον ρόλο του επικεφαλής της προοδευτικής αντιπολίτευσης, σε μια συγκυρία που ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο.

Στο «οπλοστάσιο» του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται το θέμα των υποκλοπών, η χρήση του λογισμικού Predator, αλλά και οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τον Μακάριο Λαζαρίδη.

Ανδρουλάκης: «Ήταν παράνομοι οι διορισμοί Λαζαρίδη; Ναι ή όχι;»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με αιχμή την υπόθεση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. «Υψώσατε τη ρομφέα της αξιοκρατίας αντί του κομματισμού και τι κάνατε; Σπάσατε κάθε ρεκόρ σε μετακλητούς και αναθέσεις», τόνισε αρχικά. Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, υπογράμμισε «εσείς που θα κυβερνούσατε μόνο με τους καλύτερους τώρα καλύπτετε το προσωπικό σας ρουσφέτι, τον Μακάριο Λαζαρίδη που πληρώνοντας από τους φόρους του ελληνικού λαού, ενώ δεν είχε πτυχίο. Ηταν παράνομοι οι διορισμοί του; Ναι ή όχι;».

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για συνολική θεσμική εκτροπή, επιρρίπτοντας την ευθύνη προσωπικά στον Πρωθυπουργό. «Εδώ και 7 χρόνια ακολουθείτε τις πιο φαύλες και πελατειακές πρακτικές», ανέφερε, προσθέτοντας πως για την κυβέρνηση «δεν έχει κανένα φραγμό, γι'αυτούς όλα επιτρέπονται, αρκεί να στηρίζουν τον ίδιο». Κλείνοντας την πρώτη φάση της ομιλίας του, ο κ. Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα πολιτικής αλλαγής: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τα σκάνδαλα όλα οδηγούν σε εσάς και φέρουν την υπογραφή σας. Το μοντέλο διακυβέρνησης ξεκινά από σας».

Το alfavita.gr παραμένει συνδεδεμένο live με την αίθουσα της Ολομέλειας και θα σας μεταφέρει κάθε νέα εξέλιξη:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab (2)
Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο οικοδομής – Σε εξέλιξη έρευνα των Αρχών
59χρονη εκπαιδευτικός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε χώρο οικοδομής – Φέρεται να έχει βρεθεί και σημείωμα
Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο οικοδομής – Σε εξέλιξη έρευνα των Αρχών