Ο Νικόλας Φαραντούρης στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα για τον Νικόλα Φαραντούρη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Σε πρόσωπο των ημερών εξελίσσεται ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης, η παρουσία του οποίου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2026 πυροδοτεί έντονη παραφιλολογία για την επόμενη ημέρα της παράταξης.

Η είσοδος του κ. Φαραντούρη στον χώρο του συνεδρίου συνοδεύτηκε από παρατεταμένα χειροκροτήματα, θερμές χειραψίες και χαμόγελα, με τον ίδιο να καταλαμβάνει θέση στην πρώτη σειρά, δίπλα στα κορυφαία στελέχη του κινήματος.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από πολλούς ως το προοίμιο μιας ευρύτερης πολιτικής συμπόρευσης, καθώς το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται πλέον ως ο βασικός πόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Απεδέχθην μια τιμητική πρόσκληση»

Ο Νικόλας Φαραντούρης φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους αναφορικά με το ενδεχόμενο άμεσης «μεταγραφής», ωστόσο οι τοποθετήσεις του δείχνουν σαφή σύγκλιση με τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Απεδέχθην μια τιμητική πρόσκληση, δεν συνηθίζω να πηγαίνω πουθενά απρόσκλητος. Πηγαίνω με χαρά, θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένας συγκροτημένος πολιτικός πόλος και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο συσπείρωσης της δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε ο ευρωβουλευτής, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει «Δεν πηγαίνω στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να εκμαιεύσω κάποια θέση στα ψηφοδέλτια ή για μεταγραφή. Προηγούνται συγκλίσεις στο πεδίο, σε θέματα αρχής, να δούμε αν ταιριάζουν τα χνώτα μας κι όλα έπονται».

Δείτε live το 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ:

Αιχμές κατά Τσίπρα και αναζήτηση «στιβαρής πρότασης»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση του κ. Φαραντούρη για το τρέχον πολιτικό σκηνικό, όπου με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο πήρε αποστάσεις από το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως ο κόσμος αγωνιά για μια αξιόπιστη εναλλακτική, τονίζοντας «στον ορίζοντα και στο τρέχον πολιτικό περιβάλλον δε βλέπω αυτή τη στιγμή μια στιβαρή συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση που να δημιουργήσει ελπίδα ότι μπορεί να συσπειρώσει τον προοδευτική παράταξη».

Ο Νικόλας Φαραντούρης στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Στο ερώτημα για το αν επίκειται η ένταξή του στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), ο ίδιος απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, απαντώντας λιτά: «Σιγά σιγά, δεν βιαζόμαστε».

Το αυριανό κρίσιμο ραντεβού στο πάνελ

Η παρουσία του Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο δεν είναι απλώς εθιμοτυπική. Αύριο, Σάββατο, ο ανεξάρτητος βουλευτής θα συμμετάσχει ενεργά στις εργασίες, όντας βασικός ομιλητής σε πάνελ για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα. Η επιλογή του συγκεκριμένου θεματικού τομέα θεωρείται κομβική, καθώς το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αναδείξει μια σοβαρή και εθνικά υπεύθυνη ατζέντα, μακριά από λαϊκισμούς, ενισχύοντας το προφίλ του ως εν αναμονή κυβέρνηση.

Οι επόμενες ώρες αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς τα «πηγαδάκια» των συνέδρων έχουν πάρει φωτιά, με πολλούς να βλέπουν στο πρόσωπο του Φαραντούρη έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Η σημασία της λέξης "αβροδίαιτος"
Η ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει για τον πλούτο και την ποικιλία των λέξεών της, προσφέροντας όρους με ιδιαίτερη προέλευση και νόημα.
Η σημασία της λέξης "αβροδίαιτος"
Απάτη ΕΦΚΑ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 7 από τους 22 κατηγορούμενους της απάτης στον ΕΦΚΑ
Με βαριές εγγυήσεις έως 50.000 ευρώ για το «φαγοπότι» στον ΕΦΚΑ – Στο μικροσκόπιο γνωστός TikToker
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 7 από τους 22 κατηγορούμενους της απάτης στον ΕΦΚΑ
Εθνική του Ιράν: Κράτησαν σχολικές τσάντες σε ένδειξη πένθους για το πολύνεκρο πλήγμα στη Μινάμπ
Εθνική Ιράν: Οι παίκτες κράτησαν σχολικές τσάντες για τη σφαγή στη Μινάμπ
Αντιπολεμικό μήνυμα "γροθιά" από τους Ιρανούς διεθνείς – 175 νεκροί μαθητές και δάσκαλοι από το φονικό πλήγμα
Εθνική Ιράν: Οι παίκτες κράτησαν σχολικές τσάντες για τη σφαγή στη Μινάμπ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που οργάνωσαν την ηθική και πολιτική μου εξόντωση»
Πολιτικό «μανιφέστο» από το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για 13ο μισθό, κατάργηση του άρθρου 86 και μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ
Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που οργάνωσαν την ηθική και πολιτική μου εξόντωση»