Κώστας Τσουκαλάς
INTIME NEWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τσουκαλάς: «Όταν η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αποφύγει την παραπομπή Τριαντόπουλου, αποφάσισε να τον καταστήσει “πολιτικό αυτοφωράκια”»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζει ότι «δεν υπάρχει καμία δήλωση από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που να αφορά την παραπομπή του κ. Τριαντοπούλου στο δικαστικό συμβούλιο χωρίς τη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής και κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Η ανακοίνωση του Κώστα Τσουκαλά

Δεν υπάρχει καμία δήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ που να αναφέρεται σε παραπομπή του κ. Τριαντοπούλου στο δικαστικό συμβούλιο χωρίς λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής και κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, που ορίζει ρητά το Σύνταγμα.

Στον φυσικό δικαστή που είναι το Ειδικό Δικαστήριο, τον παραπέμπει η Βουλή με απόφαση της Ολομέλειας επί πορίσματος που έχει συντάξει η προανακριτική μετά από εκτενή έρευνα που διεξάγει. Ας μην σπαταλά εργατοώρες η υπόγα του Μεγάρου Μαξίμου με αστεία βίντεο.

Αντίθετα, είναι η κυβέρνηση που επιδιώκει να παρακάμψει την έρευνα στην προανακριτική επιτροπή και να κάνει by pass όσα ορίζει το Σύνταγμα.

Γιατί δεν έβρισκε βουλευτές στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας πρόθυμους για ακρότητες σαν αυτές που επιβλήθηκαν άνωθεν στους συναδέλφους τους στην εξεταστική επιτροπή για να προστατευτούν οι υπουργοί.

Γιατί μετά τη δημοσίευση του email Τριαντόπουλου προς του υπουργούς Επικρατείας, που κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του, αλλά ενέπλεξε ως πλήρως ενημερωμένους τους υπόλοιπους υπουργούς.

Όταν η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αποφύγει την παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου, αποφάσισε να τον καταστήσει «πολιτικό αυτοφωράκια» για να διασωθούν εκείνοι που του έδωσαν τις εντολές.

Γι’ αυτό και άρχισαν τις «αλχημείες»:

-Βάφτισαν τις 3 συνεδριάσεις της προανακριτικής ως «πλήρη» λειτουργία της

-Καλούν εσπευσμένα τον κ. Τριαντόπουλο να καταθέσει ανωμοτί. Γιατί πώς θα τον παρέπεμπαν και θα ασκούσαν δίωξη σε βάρος του χωρίς να έχει βρεθεί ενώπιον της προανακριτικής;

-Ενώ οι ίδιοι υποστήριζαν ότι ήταν ισχνό το κατηγορητήριο που προέκυπτε από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, τώρα το θεωρούν απόλυτα επαρκές για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ό,τι ακριβώς κατήγγειλε το 2018.

Οι μάσκες έπεσαν. Δεν υπάρχουν αυταπάτες για το θεσμικό τέλμα που έχει βυθίσει τη χώρα. Η πολιτική αλλαγή είναι πια επιτακτική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
SOS για τα σχολεία της Πρέβεζας: Ζητούν τεχνικούς ασφαλείας και ψηφιακή συντήρηση των υποδομών
Τεχνικός Ασφαλείας σε κάθε σχολείο - Η πρόταση που στηρίζει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών
SOS για τα σχολεία της Πρέβεζας: Ζητούν τεχνικούς ασφαλείας και ψηφιακή συντήρηση των υποδομών
kakopoiisi
Βούλα: 12χρονη βρέθηκε μόνη σε λεωφορείο αφού το «έσκασε» από το σπίτι – Συνελήφθη η μητέρα
Η 12χρονη κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία - Χειροπέδες στην 51χρονη μητέρα, αναζητείται από τις αρχές ο πατέρας
Βούλα: 12χρονη βρέθηκε μόνη σε λεωφορείο αφού το «έσκασε» από το σπίτι – Συνελήφθη η μητέρα
ekpa
«Ορκίστηκαν» οι μικροί φοιτητές: Ολοκληρώθηκε το Παιδικό Πανεπιστήμιο 2026 στο ΕΚΠΑ
400 μαθητές γνώρισαν τον κόσμο της επιστήμης μέσα από πειράματα, δράσεις και διαδραστικά μαθήματα
«Ορκίστηκαν» οι μικροί φοιτητές: Ολοκληρώθηκε το Παιδικό Πανεπιστήμιο 2026 στο ΕΚΠΑ
Τιμητική συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΚΠΑ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνιδρυτής του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων
Τιμητική συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΚΠΑ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνιδρυτής του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων