Κώστας Τσουκαλάς
INTIME NEWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τσουκαλάς: «Όταν η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αποφύγει την παραπομπή Τριαντόπουλου, αποφάσισε να τον καταστήσει “πολιτικό αυτοφωράκια”»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζει ότι «δεν υπάρχει καμία δήλωση από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που να αφορά την παραπομπή του κ. Τριαντοπούλου στο δικαστικό συμβούλιο χωρίς τη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής και κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Η ανακοίνωση του Κώστα Τσουκαλά

Δεν υπάρχει καμία δήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ που να αναφέρεται σε παραπομπή του κ. Τριαντοπούλου στο δικαστικό συμβούλιο χωρίς λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής και κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, που ορίζει ρητά το Σύνταγμα.

Στον φυσικό δικαστή που είναι το Ειδικό Δικαστήριο, τον παραπέμπει η Βουλή με απόφαση της Ολομέλειας επί πορίσματος που έχει συντάξει η προανακριτική μετά από εκτενή έρευνα που διεξάγει. Ας μην σπαταλά εργατοώρες η υπόγα του Μεγάρου Μαξίμου με αστεία βίντεο.

Αντίθετα, είναι η κυβέρνηση που επιδιώκει να παρακάμψει την έρευνα στην προανακριτική επιτροπή και να κάνει by pass όσα ορίζει το Σύνταγμα.

Γιατί δεν έβρισκε βουλευτές στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας πρόθυμους για ακρότητες σαν αυτές που επιβλήθηκαν άνωθεν στους συναδέλφους τους στην εξεταστική επιτροπή για να προστατευτούν οι υπουργοί.

Γιατί μετά τη δημοσίευση του email Τριαντόπουλου προς του υπουργούς Επικρατείας, που κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του, αλλά ενέπλεξε ως πλήρως ενημερωμένους τους υπόλοιπους υπουργούς.

Όταν η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αποφύγει την παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου, αποφάσισε να τον καταστήσει «πολιτικό αυτοφωράκια» για να διασωθούν εκείνοι που του έδωσαν τις εντολές.

Γι’ αυτό και άρχισαν τις «αλχημείες»:

-Βάφτισαν τις 3 συνεδριάσεις της προανακριτικής ως «πλήρη» λειτουργία της

-Καλούν εσπευσμένα τον κ. Τριαντόπουλο να καταθέσει ανωμοτί. Γιατί πώς θα τον παρέπεμπαν και θα ασκούσαν δίωξη σε βάρος του χωρίς να έχει βρεθεί ενώπιον της προανακριτικής;

-Ενώ οι ίδιοι υποστήριζαν ότι ήταν ισχνό το κατηγορητήριο που προέκυπτε από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, τώρα το θεωρούν απόλυτα επαρκές για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ό,τι ακριβώς κατήγγειλε το 2018.

Οι μάσκες έπεσαν. Δεν υπάρχουν αυταπάτες για το θεσμικό τέλμα που έχει βυθίσει τη χώρα. Η πολιτική αλλαγή είναι πια επιτακτική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κεριά εκκλησίας σε μαύρο φόντο
Θρήνος: Πέθανε γνωστός εκπαιδευτικός που διετέλεσε Δήμαρχος και βουλευτής
Θλίψη για τον πρώην βουλευτή και ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων – Η πορεία του στην πολιτική
Θρήνος: Πέθανε γνωστός εκπαιδευτικός που διετέλεσε Δήμαρχος και βουλευτής
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΑΣΕΠ 19ΓΔ/2025: Οι νέοι διευθυντές στο υπουργείο Παιδείας - Ονόματα
Ανακατατάξεις στις θέσεις ευθύνης των Υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος: Δείτε τα οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 19ΓΔ/2025: Οι νέοι διευθυντές στο υπουργείο Παιδείας - Ονόματα
ΠΑΔΑ HCPO 2025
ΠΑΔΑ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικών και Πολιτικών Υγείας
Ισχυρή επιστημονική παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας
ΠΑΔΑ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικών και Πολιτικών Υγείας
καρυστιανου
Μαρία Καρυστιανού: Αμφισβήτηση στο δικαίωμα των αμβλώσεων - "Είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης"
Ένα από τα πιο ανησυχητικά σημεία της συνέντευξης ήταν η πρόταση να τεθεί το ζήτημα της άμβλωσης σε δημόσια διαβούλευση
Μαρία Καρυστιανού: Αμφισβήτηση στο δικαίωμα των αμβλώσεων - "Είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης"