Κώστας Τσουκαλάς
INTIME NEWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τσουκαλάς: «Όταν η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αποφύγει την παραπομπή Τριαντόπουλου, αποφάσισε να τον καταστήσει “πολιτικό αυτοφωράκια”»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζει ότι «δεν υπάρχει καμία δήλωση από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που να αφορά την παραπομπή του κ. Τριαντοπούλου στο δικαστικό συμβούλιο χωρίς τη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής και κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Η ανακοίνωση του Κώστα Τσουκαλά

Δεν υπάρχει καμία δήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ που να αναφέρεται σε παραπομπή του κ. Τριαντοπούλου στο δικαστικό συμβούλιο χωρίς λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής και κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, που ορίζει ρητά το Σύνταγμα.

Στον φυσικό δικαστή που είναι το Ειδικό Δικαστήριο, τον παραπέμπει η Βουλή με απόφαση της Ολομέλειας επί πορίσματος που έχει συντάξει η προανακριτική μετά από εκτενή έρευνα που διεξάγει. Ας μην σπαταλά εργατοώρες η υπόγα του Μεγάρου Μαξίμου με αστεία βίντεο.

Αντίθετα, είναι η κυβέρνηση που επιδιώκει να παρακάμψει την έρευνα στην προανακριτική επιτροπή και να κάνει by pass όσα ορίζει το Σύνταγμα.

Γιατί δεν έβρισκε βουλευτές στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας πρόθυμους για ακρότητες σαν αυτές που επιβλήθηκαν άνωθεν στους συναδέλφους τους στην εξεταστική επιτροπή για να προστατευτούν οι υπουργοί.

Γιατί μετά τη δημοσίευση του email Τριαντόπουλου προς του υπουργούς Επικρατείας, που κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του, αλλά ενέπλεξε ως πλήρως ενημερωμένους τους υπόλοιπους υπουργούς.

Όταν η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αποφύγει την παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου, αποφάσισε να τον καταστήσει «πολιτικό αυτοφωράκια» για να διασωθούν εκείνοι που του έδωσαν τις εντολές.

Γι’ αυτό και άρχισαν τις «αλχημείες»:

-Βάφτισαν τις 3 συνεδριάσεις της προανακριτικής ως «πλήρη» λειτουργία της

-Καλούν εσπευσμένα τον κ. Τριαντόπουλο να καταθέσει ανωμοτί. Γιατί πώς θα τον παρέπεμπαν και θα ασκούσαν δίωξη σε βάρος του χωρίς να έχει βρεθεί ενώπιον της προανακριτικής;

-Ενώ οι ίδιοι υποστήριζαν ότι ήταν ισχνό το κατηγορητήριο που προέκυπτε από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, τώρα το θεωρούν απόλυτα επαρκές για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ό,τι ακριβώς κατήγγειλε το 2018.

Οι μάσκες έπεσαν. Δεν υπάρχουν αυταπάτες για το θεσμικό τέλμα που έχει βυθίσει τη χώρα. Η πολιτική αλλαγή είναι πια επιτακτική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Συνελήφθη ο «δράκος» του Πειραιά: Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις
Τα θύματα τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα – Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
Συνελήφθη ο «δράκος» του Πειραιά: Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις
limni.jpg
Σοκ στη Χαλκιδική: Ανθρώπινο κρανίο και οστά ανακαλύφθηκαν σε τεχνητή λίμνη ξενοδοχείου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της ταυτότητας και των αιτιών θανάτου
Σοκ στη Χαλκιδική: Ανθρώπινο κρανίο και οστά ανακαλύφθηκαν σε τεχνητή λίμνη ξενοδοχείου
Joe Kent
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ: «Δεν αποτελούσε απειλή το Ιράν»
«Δεν μπορώ να στηρίξω τον πόλεμο στο Ιράν» δήλωσε ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας Τζο Κεντ κάνοντας λόγο για...
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ: «Δεν αποτελούσε απειλή το Ιράν»