Παπαστεργίου
«Σημασία έχει όχι απλά να τον βγάλουμε, αλλά να μπορέσει ο Προσωπικός Αριθμός να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα του πολίτη και να απλοποιήσει διαδικασίες» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου

Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα έχουμε τον Προσωπικό Αριθμό, ο οποίος «θα κάνει τη διαφορά» στην καθημερινότητα του πολίτη, όπως διαμήνυσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Ο Προσωπικός Αριθμός από την πλευρά μας είναι έτοιμος, από την ώρα που θα “πατήσουμε το κουμπί” , στην ουσία από την ώρα που το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που έχει διαμορφωθεί, θα σταλεί για δημοσίευση σε μερικές μέρες, θα είναι πλέον Προεδρικό Διάταγμα.

»Σημασία έχει όχι απλά να τον βγάλουμε, αλλά να μπορέσει ο Προσωπικός Αριθμός να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα του πολίτη και να απλοποιήσει διαδικασίες» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε σχέση με το τι θα προσφέρει ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι με τη βοήθειά του θα μπορέσουμε να διορθώσουμε τα χιλιάδες λάθη που υπάρχουν στα διάφορα μητρώα του ελληνικού δημοσίου. «Θεωρώ πώς μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα έχουμε τον Προσωπικό Αριθμό», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Πρεμιέρα για το ψηφιακό εισιτήριο

Από σήμερα, Τετάρτη 24/07 η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται αποκλειστικά με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet, ενώ από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, την ίδια διαδικασία θα ακολουθούν και οι φίλαθλοι των αγώνων μπάσκετ της Basket League.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, σήμερα είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής του ψηφιακού εισιτηρίου στα παιχνίδια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

«Θα πρέπει να αγοράσουμε το εισιτήριό μας με όποιον τρόπο το αγοράζαμε. Πλέον είναι σαφές πάνω στο εισιτήριο, γράφει ότι το παρόν δεν είναι εισιτήριο, στην ουσία είναι το QR Code το οποίο αφού κατεβάσεις το Wallet και γραφτείς στο ΕΜΕπ και με ένα κουμπί να σκανάρουν το QR Code που θα δούνε και να μπει το εισιτήριο στο Wallet» εξήγησε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

autokinito
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
Οργή για την ατιμωρησία – Το παιδί του θύματος ξυπνά κάθε βράδυ με εφιάλτες και φωνάζει «μπαμπά, μαμά»
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
kne-logotypo-1200x700.jpg
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
«Η απάντηση θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές», τονίζει η οργάνωση
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου