syriza
Για ποιους λόγους αποχωρούν - Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Μέσω ανακοίνωσής του 28 μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών γνωστοποίησαν σήμερα (05/12) την αποχώρησή τους από το κόμμα, με βάσει τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά, «Από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη παρατηρούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κόμμα Κασσελάκη».

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κόμμα μας, δείχνει να μετατοπίζεται συνεχώς, αλλά κυρίως να εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στην απαξίωση και την ανυποληψία επιλέγοντας την επικοινωνία με όρους lifestyle, αντί την πολιτική», τόνισαν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, έχει διαμορφώσει ένα δυστοπικό πεδίο για την ελληνική κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία, πιο ισχυρή από ποτέ, είναι έτοιμη να περάσει σαν οδοστρωτήρας πάνω από την ελληνική κοινωνία και να συρρικνώσει κι άλλο τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε πολιτική, ιδεολογική και εκλογική κατάρρευση.

Από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη παρατηρούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κόμμα Κασσελάκη, που εδραιώνει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι εμφανές από τις ντροπιαστικές δηλώσεις στο συνέδριο του ΣΕΒ, οι οποίες βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε έκφανσης της Αριστεράς, με τις δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την αμφισβήτηση δομικών κεκτημένων της κυβέρνησης της Αριστεράς. Επιπλέον, δεν πήρε αποστάσεις από το τοξικό κλίμα που δημιουργούσε και δημιουργεί ο ίδιος και η ηγετική του ομάδα. Επέλεξαν μια πολεμική ρητορική περί υπονομευτών, προσπαθώντας να βρουν εύκολες λύσεις για τις ήττες που βιώσαμε όλοι/ες μας στις Εθνικές Εκλογές του 2019 και του 2023. Η νωπή και νόμιμη εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν σήμαινε λευκή επιταγή.

Αντιθεσμικές ενέργειες του προέδρου, λογικές έντονου αρχηγισμού στο όνομα της αδιαμεσολάβητης επαφής με τη βάση, αδρανοποιώντας τα όργανα όταν αυτά διαφωνούν, και κυρίως η εισαγωγική ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ αποτέλεσαν τομή για τη πορεία του χώρου μας. Ειδικά η ομιλία αυτή, ήταν βαθιά διχαστική, αυταρχική και απαξιωτική για το σύνολο των μελών και των στελεχών, μακριά από το ήθος της δικής μας Αριστεράς, και έδωσε το έναυσμα για την ανάπτυξη ακόμα περισσότερου τοξικού κλίματος στη βάση του κόμματος.

Η καθυστέρηση των συνεδριακών διαδικασιών, των διαδικασιών συζήτησης για τον αναγκαίο απολογισμό και την οικοδόμηση μιας νέας στρατηγικής δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κόμμα μας, δείχνει να μετατοπίζεται συνεχώς, αλλά κυρίως να εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στην απαξίωση και την ανυποληψία επιλέγοντας την επικοινωνία με όρους lifestyle, αντί την πολιτική.

Όσες/οι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, υπήρξαμε μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολες εποχές. Σε εποχές που ήταν αντιδημοφιλές το να είσαι ΣΥΡΙΖΑ μετά τον επώδυνο συμβιβασμό και την υπογραφή μνημονίου. Ωστόσο, ήμασταν εκεί για να υπερασπιστούμε την Κυβέρνηση της Αριστεράς. Είμαστε περήφανοι για αυτή την πορεία που χαράξαμε όλες/οι μαζί, όπως και για το κοινωνικό αποτύπωμα που άφησε η πρώτη φορά Αριστερά.

Είμαστε περήφανοι για την καταπολέμηση της φτώχειας, για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την συμφωνία των Πρεσπών, το νόμο για την ιθαγένεια και για άλλες μικρές ή μεγάλες νίκες που πετύχαμε συλλογικά. Σε αυτό το πλαίσιο, αναγνωρίζουμε δικά μας λάθη και παραλείψεις και κάνουμε την δική μας αυτοκριτική, γνωρίζοντας πάντα ότι όπως και στις νίκες, έτσι και στις ήττες, η ευθύνη μας βαραίνει συλλογικά.

Δεν μπορούμε όμως να υπερασπιστούμε ένα σχέδιο που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια βίαιη μετάλλαξη εκτός του φάσματος της Αριστεράς. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί σε μια κατάσταση που δεν αφήνει χώρο στην πραγματική πολιτική ενώ προκρίνει εύκολες λύσεις και απαντήσεις αναζητώντας εσωτερικούς εχθρούς. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην αλλοπρόσαλη στρατηγική της νέας ηγετικής ομάδας, που σε ένα μήνα κατάφερε να μικρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περισσότερο, και δυστυχώς εκτιμούμε ότι θα μικρύνει και άλλο το πιο ελπιδοφόρο αριστερό και νικηφόρο εγχείρημα για όλη την Ευρώπη.

Οι επιταγές των καιρών απαιτούν αποφασιστικά βήματα σε μια άλλη κατεύθυνση, και εμείς σήμερα κάνουμε το πρώτο. Αποχωρούμε από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μένουμε ενεργοί στην υπόθεση της Αριστεράς. Μένουμε ενεργοί στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός χώρου της Αριστεράς, που θα μπορέσει να εκφράσει πλατιές κοινωνικές μάζες και να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα επίδικα. Μένουμε ενεργοί ώστε να καταφέρει η δική μας γενιά να ζήσει καλύτερα στο παρόν και όχι σε κάποιο μακρινό μέλλον. Πάντα σε αλληλεπίδραση με τα κοινωνικά και νεολαιίστικα κινήματα της εποχής μας.

Με παρακαταθήκη τους κοινούς μας αγώνες και την πίστη ότι η Αριστερά μπορεί και πρέπει να κυβερνά, χωρίς ταυτόχρονα να κληρονομεί παθογένειες και λάθη του παρελθόντος. Μένουμε πιστοί στον στρατηγικό μας στόχο, τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, με Δημοκρατία και Ελευθερία».

Τα άτομα που αποχωρούν:

Σταυρούλα Βρεττού

Αμαλία Γερολυμάτου

Γιάννης Γεωργαντάς

Δαυίδ Γεωργαντάς, Γραμματέας ΟΜ Κουκακίου

Μαρίνα Γλέζου

Γιώργος Γκίκας

Γιάννης Ιατρού

Σπύρος Καπόλος, Γραμματέας ΟΜ Κολωνού

Ναυσικά Κώττα, Μέλος Γραφείου Α’ Αθήνας

Ερρίκος Μηλιάρης

Ναπολέων Μήλιος

Θ.Μ., Μέλος Γραφείου Α’ Αθήνας

Βασιλική Μπαλαμούτσου

Έλενα Μπαλωμένου

Νικόλαος Νικάκης

Πάνος Ξανθόπουλος

Κωνσταντίνα Παντελή

Φώτης Παπαδόπουλος, Μέλος Γραφείου Α’ Αθήνας

Δανάη Παππά

Μαρίνα Ραυτοπούλου

Νίκος Σουλτάνης

Α.Σ., Μέλος Γραφείου Α’ Αθήνας

Σ.Τ

Έλενα Τσαντήλα,

Χρήστος Τσαντήλας,

Κωνσταντίνος Τσέλλος

Κατιάνα Φιλιού

Χρήστος Χρυσικός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Πιερρακάκης
Πιερρακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Το 2018 ο Γαβρόγλου έφερε ρύθμιση που ήταν εκτός εμβέλειας του άρθρου 16
"Ο Κώστας Γαβρόγλου το 2018, με αναδρομική ισχύ από το 2014, έφερε στη Βουλή την διάταξη του άρθρου 19 σύμφωνα με την οποία " οι τίτλοι σπουδών...
Πιερρακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Το 2018 ο Γαβρόγλου έφερε ρύθμιση που ήταν εκτός εμβέλειας του άρθρου 16
bullying
Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αύριο στο Σύνταγμα
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο...
Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αύριο στο Σύνταγμα
amfitheatro-aei-foitites1
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
«Το πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας εξάλλου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σε πανεπιστήμια διεθνώς και χωρίς αυτό δεν καθίσταται...
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Εισέβαλαν για "ενισχύσεις" στο κτίριο, ομάδα ατόμων - με καλυμμένα πρόσωπα και μη - ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια