Νίκος Κωνσταντόπουλος
«Τα προβλήματα που σήμερα εμφανίζονται μπροστά μας είναι όλα εκείνα τα οποία έκρυβαν στην ντουλάπα ή βάζανε κάτω από το χαλί»

Για τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, που υπήρξε πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου για έντεκα χρόνια ενώ υπήρξε και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτημα για την εσωστρέφεια του κόμματος, ο Ν. Κωνσταντόπουλος είπε πως, «Όλα αυτά θυμίζουν βυζαντινισμούς. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βιώνει η πραγματική κοινωνία. Η πραγματικότητα είναι το πεδίο εκείνο στο οποίο δοκιμάζονται και οι ιδέες και οι αξίες και οι πολιτικές και τα κόμματα και τα πρόσωπα. Ξέρω τον χώρο και σας λέω ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση και με τους απλούς αγωνιστές, με τα απλά μέλη, με τους φίλους που δώσανε χρόνια, αγώνες, θυσίες, ακόμη και το περίσσευμά τους, ακόμη και την ηρεμία τους και την υγεία τους πιστεύοντας σε μια προοπτική την οποία προοπτική κάποιοι την ρευστοποίησαν».

Σε ερώτηση σχετικά με τις αναφορές του Ν. Κωνσταντόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα σε χθεσινή του συνέντευξη κι ότι αυτός ελέγχει το κόμμα, ο καλεσμένος της ΕΡΤ είπε ότι «τα προβλήματα που σήμερα εμφανίζονται μπροστά μας είναι όλα εκείνα τα οποία έκρυβαν στην ντουλάπα ή βάζανε κάτω από το χαλί. Οι νοοτροπίες και οι πρακτικές του αρχηγισμού, του παραγοντισμού, του λαϊκισμού, του αμοραλισμού ότι όλα μας επιτρέπονται διότι γίναμε ξαφνικά εξουσία. Αυτά τα πραγματικά προβλήματα τώρα εμφανίζονται μπροστά στα μάτια όλων. Και βέβαια δεν έχουν καμία σχέση, όπως σας είπα και προηγουμένως, με τις αγωνίες των απλών ανθρώπων[…] Όλο αυτό είναι οργανωμένο, είναι, επιτρέψτε μου να πω, υπάρχει ο εμπνευστής, ο οργανωτής, ο διαχειριστής αυτού του πράγματος. Δεν προκύπτουν τυχαία έτσι αυτά τα προβλήματα. Υπάρχει εσωκομματικό παρασκήνιο, το οποίο κάποιος το ήλεγχε και κάποιος το μεθόδευε».

«[…] Έχω 50 χρόνια στον δρόμο, 60 χρόνια στον δρόμο και δεν έκρυψα ποτέ τα λόγια μου, ούτε στρογγυλέψει ποτέ το αυγό. Σας λέω λοιπόν ευθέως ότι κάποιος μπορεί να θέλει να μην υπάρχει στον χώρο αυτό τίποτε μετά απ’ αυτόν. Επίσης, κάποιος μπορεί να θέλει στον χώρο αυτόν τον ευρύτερο να μην υπάρχει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ που ανταγωνίζονται και να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο και να κληθεί αυτός ως παράκλητος. Πίσω από όλες αυτές τις διαδικασίες που εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν αυτό το πρόβλημα είναι ο κύριος Τσίπρας» υποστήριξε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σε άλλο σημείο ανέφερε μεταξύ άλλων «εδώ είναι ένας ανταγωνισμός παραγόντων που κάποτε όλοι μαζί μοιράζονταν την εξουσία και αλληλοχειροκροτιόντουσαν και τώρα κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τους σωστούς χειρισμούς προκειμένου να… πώς το είπαν… άλλη ανορθόδοξη ορολογία… σύμφωνο συμβίωσης. Δεν μπορούν να βρουν λέει σύμφωνο συμβίωσης. Στα κόμματα δεν υπάρχουν σύμφωνα συμβίωσης ούτε τα κόμματα υπάρχουν από τις συμφωνίες των διαφόρων παραγόντων και φιλοδοξιών. Τα κόμματα υπάρχουν όταν λογοδοτούν στην κοινωνία. Και τα κόμματα υπάρχουν όταν παρεμβαίνουν στην πραγματικότητα. Το πραγματικό πεδίο που διαμορφώνεται η σημερινή κατάσταση και η μελλοντική είναι η πραγματικότητα, δεν είναι το εσωκομματικό πεδίο. Εδώ έχουν κάνει μια διπλή σύγχυση. Πρώτον, έχουν ταυτίσει το εσωκομματικό πεδίο με την κοινωνία και με την Ελλάδα και με το παρόν και με το μέλλον. Και δεύτερον, έχουν ταυτίσει το πραγματικό πεδίο πολιτικής δοκιμασίας με τα επικοινωνιακά μέσα, με τα μίντια, με τα διαδίκτυο και με τους μηχανισμούς που έχουν».

Υπογράμμισε ότι «στην πολιτική ζωή εμφανίζονται και μεταλλαγμένα προϊόντα με ημερομηνία λήξεως και με οδηγίες χρήσεως. Και την ημερομηνία λήξεως και τις οδηγίες χρήσεως η πραγματικότητα η ίδια της αποκαλύπτει ήδη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη