kasselakis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σκληρή απάντηση Κασσελάκη στους διαφωνούντες - «Ας ξεκομπλαριστούν. Οι νοοτροπίες δεν χρειάζονται νέους ανθρώπους, χρειάζονται νέες νοοτροπίες»

Νέα πυρά εξαπέλυσε o Στέφανος Κασσελάκης προς τους διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους να «ξεκομπλαριστούν».

Σχολίασε δε πως το βιωματικό του προφίλ είναι η πραγματική τους διαφωνία και όχι οι πολιτικές του θέσεις.
 
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά την συνέντευξή του στο ομογενειακό ραδιόφωνο Cosmos FM, στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά: "Σιχαίνομαι τη υπερέκθεση της προσωπικής μου ζωής. Την έχω σκυλοβαρεθεί και εγώ και ο Τάιλερ. Μας κυνηγάνε λες και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Τους λέω κάθε φορά που μας κυνηγούν: Ρε παιδιά, θα κάνετε καμιά δωρεά στην Θεσσαλία; Σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την υπερέκθεση, δεν είναι η επιλογή μου. Προφανώς είμαστε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την Ελλάδα. Να ξέρετε όμως ότι καρδιά μας ανήκει στην σωστή μεριά της Ιστορίας. Και θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, τον τόπο μου. Ο Τάιλερ έχει υιοθετήσει τον τόπο μου. Άρα συνεπώς είναι και τόπος μας.

Με τον Τάιλερ έχουμε πάει στον Ευαγγελισμό μαζί. Είδε τους νοσηλευτές από τις ΜΕΘ, είδε τις αναλογίες νοσηλευτών-ασθενών. Άρα ο Τάιλερ το παίρνει προσωπικά και λέει: Tι είναι αυτό το πράγμα; Τι σόι χώρα είναι αυτή;

Στην πανδημία τραβήξαμε δύσκολες στιγμές, εκείνος δηλαδή δούλευε τις νύχτες, τον πήγαινα οδηγώντας στο νοσοκομείο. Έχει εμπειρία. Στην πανδημία, εδώ ήμασταν ( σ.σ. στη Νέα Υόρκη) δεν πήγαμε Φλόριντα να περνάμε καλά ή στα Χάμπτονς. Τα σιχάνομαι κιόλας τα Χάμπτονς, αλλά τέλος πάντων. Είναι μια νεόπλουτη ελίτ ανταγωνιστική.

Ειλικρινά έχουμε βαρεθεί αυτή την υπερέκθεση, θέλουμε να προσφέρουμε, έχουμε ιδέες, έχουμε εξαιρετικά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που γίνονται τώρα ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να προσφέρουν σε ένα κόμμα που τους αγκαλιάζει. Γιατί ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με νοοτροπίες που ανήκουν 20 χρόνια πριν".

Αναλυτικά η συνέντευξη

- Θεωρείτε ότι η υπερέκθεση της προσωπικής σας ζωής επισκιάζει το πολιτικό σας λόγο καθώς αρκετοί θεωρούν ότι συμπεριφερέστε ως influencer και όχι ώς πολιτικό πρόσωπο.

«Σιχαίνομαι τη υπερέκθεση της προσωπικής μου ζωή.Την έχω σκυλοβαρεθεί και εγώ και ο Τάιλερ. Μας κυνηγάνε λες και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν.Τους λέω κάθε φορά που μας κυνηγούν : Ρε παιδιά, θα κάνετε καμμιά δωρέα στην Θεσσαλία; Σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την υπερέκθεση, δεν είναι η επιλογή μου.

Προφανώς είμαστε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την Ελλάδα. Να ξέρετε όμως ότι καρδιά μας ανήκει στην σωστή μεριά της Ιστορίας.Και θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, τον τόπο μου. Ο Τάιλερ έχει υιοθετήσει τον τόπο μου. Αρα συνεπώς είναι και τόπος μας.

Με τον Τάιλερ έχουμε πάει στον Ευγγελισμό μαζί. Είδε τους νοσηλευτές από τις ΜΕΘ, είδε τις αναλογίες νοσηλευτών-ασθενών.Άρα ο Τάιλερ το παίρνει προσωπικά και λέει: Tι είναι αυτό το πράγμα; Τι σόι χώρα είναι αυτή; Στην πανδημία τραβήξαμε δύσκολες στιγμές, εκείνος δηλαδή δούλευε τις νύχτες, τον πήγαινα οδηγώντας στο νοσοκομείο. Εχει εμπειρία. Στην πανδημία, εδώ ήμασταν ( σσ: Νέα Υόρκη) δεν πήγαμε Φλόριντα να περνάμε καλά ή στα Χάμπτονς.Τα σιχάνομαι κιόλας τα Χάμπτονς, αλλά τέλος πάντων.Είναι μια νεόπλουτη ελίτ ανταγωνιστική.

Ειλικρινά έχουμε βαρεθεί αυτή την υπερέκθεση, θέλουμε να προσφέρουμε, έχουμε ιδέες, έχουμε εξαιρετικά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που γίνονται τώρα ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να προσφέρουν σε ένα κόμμα που τους αγκαλιάζει. Γιατί ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με νοοτροπίες που ανήκουν 20 χρόνια πριν.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι μόνο από τις πολλές διακρίσεις που κάνει η ελληνική κοινωνία. Ο φράκτης στον Έβρο που ο πρωθυπουργός έφερε απρόκλητα 31 Μαρτίου 2023 είναι άλλη διάκριση. Οι απόδημοι, δεν θα γυρίσουν στην χώρα μέχρι να αλλάξουν νοοτροπία στη χώρα. Οι νοοτροπίες δεν χρειάζονται νέους ανθρώπους, χρειάζονται νέες νοοτροπίες.

Ο Οθωνας Ηλιόπουλος και ο ναύαρχος Αποστολάκης έχουν νέες νοοτροπίες και υπάρχουν νέοι άνθρωποι που έχουν παλιές νοοτροπίες. Εγώ είμαι ξεκάθαρα με την μεριά της αλλαγής στην Ελλάδα και σε όποιον αρέσει. Κάποιος πρέπει να το προσπαθήσει αλλιώς είμαστε έρμαια των επιλογών του παρελθόντος. Όταν σταματήσουν να ασχολούνται με τη βέρα φοράω θα υπάρξει μια νέα νοοτροπία στην Ελλάδα».

- Η Αριστερά είχε πάντα μια παράδοση στις διαφωνίες και στους χοντρούς καβγάδες για τις πολιτικές θέσεις. Μετά την εκλογή σας υπάρχει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που νιώθει ότι απειλείτε η διαφωνία έτσι όπως εκφράζετε και η καταχώρηση των θέσεων του. Πως το σχολιάζετε;

«Αν η άποψη αυτών που διαφωνούν είναι επί συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων θα καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι συμφωνούμε. Σε τι διαφωνούμε; Στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, στην δημόσια υγεία, στη αναθεώρηση του στρατεύματος; Aυτοί οι άνθρωποι δεν συμπαθούν το προφίλ μου, το βιωματικό μου προφίλ, αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση, αυτό είναι κόμπλεξ. Άρα λοιπόν, ας ξεκομπλαριστούν, τι να πω. Εγω είμαι εδώ για τον κόσμο. Τι δουλεύει για τον κόσμο; Nα μπορέσουμε να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων.

Από το ρεύμα το οποίο ξεκοκκαλίζει το μέλλον τους, το νούμερο ένα κόστος ηλεκτρισμού στην Ευρώπη.Γιατι η Ελλάδα να έχει πρωτιά σ’αυτό; Oλιγοπώλιο είναι. Μην λέτε για ακρίβεια. Γιατί από εκεί αρχίζουμε.Και πάει μέχρι κάτω μέχρι την Δικαιοσύνη που δεν έχει αποκούμπι ο Ελληνας. Αυτά τα πράγματα που λέω είναι καθαρά αριστερά πράγματα.Η καλύτερη παρακαταθήκη για την σύγχρονη Αριστερά θα είναι να εφαρμόσουμε αυτό το ξεκαθάρισμα στο Κράτος. Να μπορέσει να γίνει σύγχρονη Ευρώπη. Φανταστείτε η δεύτερη φορά Αριστερά να καταφέρει να κάνει αυτό:να κάνει την Ελλάδα σύγχρονη ευρωπαική χώρα με μείωση των ανισοτήτων. Αυτό θέλω να κάνω.

Αρα και ξεκαθάρισμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Όποιος θέλει να συνεργαστεί στο κομμάτι ξεκάθαρων πολιτικών προτάσεων θα δεί ότι είμαι σύμμαχος του. Οποιος δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μου, επειδή είμαι απόδημος, επειδή είμαι διαφορετικός ή δεν μεγάλωσα με θεωρητικά βιβλία στο μαξιλάρι του αλλά δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα και έτσι έφτιαξα τις απόψεις μου για το που θέλω να είμαι 35 χρονών, δεν πειράζει παιδιά. Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο, αυτός με εξέλεξε σ’αυτόν λογοδοτώ.Και σε όποιον αρέσει».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»