tsipras
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη στη μέση ενός δύσκολου αγώνα», δήλωσε ο Α. Τσίπρας - «Να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού»

«Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη στη μέση ενός δύσκολου αγώνα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας  μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, προκειμένου να αποτιμηθεί το αρνητικό αποτέλεσμα και να υπάρξουν άμεσες αποφάσεις για τη στρατηγική του κόμματος ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη στη μέση ενός δύσκολου αγώνα και τόνισε ότι «στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού».

«Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη. Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Σημειώνεται πως την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την Τετάρτη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί -πιθανότατα την Τρίτη- στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά δεν θα αποδεχθεί τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κλείνοντας οποιοδήποτε παράθυρο σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών. Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής

Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

Αλλά να προστατέψουμε τη πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου.

Ως μια δύναμη ασυμβίβαστη. Που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ενδοσχολική βία
Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών σε Γυμνάσιο στα Άνω Λιόσια – Συνελήφθη ο γιος καθηγητή
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που κατέθεσαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ένας 62χρονος καθηγητής και η 57χρονη υποδιευθύντρια του σχολείου, ο 14χρονος γιος...
Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών σε Γυμνάσιο στα Άνω Λιόσια – Συνελήφθη ο γιος καθηγητή
Ωνάσεια σχολεία
Ωνάσεια - Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: Η αποζημίωση για επιτηρητές στις εισαγωγικές εξετάσεις
Οι αμοιβές για επιτροπές, επιτηρητές και προσωπικό σε Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια Σχολεία – Αναλυτικοί πίνακες
Ωνάσεια - Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: Η αποζημίωση για επιτηρητές στις εισαγωγικές εξετάσεις
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το δικαίωμα στην απαλλαγή από τα Θρησκευτικά και ο ρόλος της «Ηθικής»
«Πράσινο φως» για θρησκειολογικές αναφορές στα σχολεία – Στη Βουλή έφερε η Σοφία Ζαχαράκη τη διευκρίνιση του ΙΕΠ
Σοφία Ζαχαράκη: Το δικαίωμα στην απαλλαγή από τα Θρησκευτικά και ο ρόλος της «Ηθικής»