oikonomou
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Πώς ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε την υπόθεση παρακολουθήσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μίλησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γ. Οικονόμου επισήμανε ότι «η διαδικασία της παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη και παρότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες, ο χειρισμός ήταν ελλιπής. Θα έπρεπε η ηγεσία της ΕΥΠ να δείξει αισθητήριο αλλά δεν το έπραξε και αντιμετώπισε το ζήτημα υπηρεσιακά. Δεν υπήρξε εγκαίρως ενημέρωση για το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη και γι’ αυτό, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ».

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη εν συνόλω και δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε επικίνδυνες ατραπούς.

Δεν είναι εθνικά επωφελές να ρίξουμε τον λίθο του αναθέματος στην ΕΥΠ. Η προσφορά της είναι εμφατική και αποτυπώνεται στην ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως στον Εβρο και στο Αιγαίο αλλά και να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία» είπε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «οι υπηρεσίες πληροφοριών που είναι επιφορτισμένες με την εθνική ασφάλεια συνεργάζονται με 4 υπουργεία». Χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η ΕΥΠ ήταν παλαιότερα υπό την ευθύνη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, έφερε επίσης ως παράδειγμα το γεγονός ότι σε πολλές χώρες της ΕΕ η σχετική υπηρεσία υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού. Όπως είπε, στη Μεγάλη Βρετανία ο πρωθυπουργός έχει την κύρια ευθύνη για την εθνική ασφάλεια. Το ίδιο και στις ΗΠΑ.

«Αυτές είναι πρακτικές που ακολουθούνται σε ευνομούμενα κράτη σε όλο τον πλανήτη. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς να δεχθούμε ότι η δημοκρατία μέσα από θεσμικές δικλείδες αυτοπροστατεύεται και διασφαλίζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με το κράτος που για να επιβιώσει από απειλές αυτοθωρακίζεται» συμπλήρωσε.

«Για λόγους εθνικής επιβίωσης, η δημοκρατία το κράτος και η πατρίδα δεν πρέπει να είναι αφελείς. Ένα μέρος της προστασίας είναι και οι νόμιμες επισυνδέσεις. Συμβαίνουν και στην Ελλάδα εδώ και 10ετιες. Θα ήταν ωραίο να ζούμε σε αγγελικό κόσμο που δεν θα είχαν όλες αυτές οι υπηρεσίες λόγο ύπαρξης» τόνισε.

Τέλος, για τη λειτουργία της ΕΥΠ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός είπε πως θα είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε δημιουργική ιδέα που θα ενισχύσει τους μηχανισμούς λογοδοσίας.

Το επόμενο διάστημα η ΠΝΠ

Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) είπε ότι θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα. Για το τι θα περιέχει, σημείωσε ότι θα έχει την τοποθέτηση δεύτερου εισαγγελέα και την παροχή γνώμης από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για την τοποθέτηση του νέου διοικητή της ΕΥΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Νέες κατευθύνσεις του ΑΣΕΠ για τους όρους και το περιεχόμενο του νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που έχει ανακοινωθεί για τον Μάρτιο του 2023
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Πάτρα εικόνα
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη
Στο ναό της Αγ. Φωτεινής Πατρών επίσης φυλάσσονται ως ιερά κειμήλια, 4 εικόνες που είναι τοποθετημένες σε προθήκες και δείχνουν η μία τον Ιησού...
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη