Σύμβουλος Ασφαλείας Πρωθυπουργού: Δεν προβλέπω θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
«Σαφώς και είμαστε σε επιφυλακή» επισήμανε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού αναφορικά με την Τουρκική NAVTEX

Ο Αλέξης Διακόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι όσο τα τουρκικά πλοία δεν επιστρέφουν στις βάσεις τους δεν εφησυχάζουμε ωστόσο όπως τόνισε «δεν προβλέπω εγώ προσωπικά ούτε κλιμάκωση ούτε κάτι χειρότερο».

«Τείνει προς αποκλιμάκωση, δηλαδή δεν υπάρχουν στοιχεία τέτοια που να δείχνουν ότι πάει να κλιμακωθεί. Από εκεί και πέρα όσο θα βρίσκεται ο τουρκικός στόλος είτε σε ετοιμότητα είτε στο Αιγαίο, εμείς θα είμαστε παρόντες» είπε ενώ συμπλήρωσε πως η Τουρκία με τις ενέργειές της και την επιθετικότητά της εκτίθεται. Για την αποκλιμάκωση υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού διεθνών πολιτικών πιέσεων και της αποφασιστικότητας που επέδειξε η Ελλάδα δίνοντας έμφαση στην παρέμβαση της Γερμανίας χαρακτηρίζοντάς την ως την πιο δυναμική από όλες.

Ο Αλέξης Διακόπουλος έδωσε έμφαση στην ετοιμότητα που επέδειξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ξέρω αν καταλάβατε τι είδους κινητοποίηση υπήρξε και άμεση, μέσα στο τέλος Ιουλίου, βγήκαν όλα μας τα πλοία. Αμέσως και χωρίς κανένα πρόβλημα», προσθέτοντας ότι αυτό εκτός από την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων δείχνει επίσης πως υπάρχει ένα συγκροτημένο κράτος το οποία αντιδρά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητο
Το συνηθισμένο λάθος που μπορεί να εκθέσει τα προσωπικά σας δεδομένα
Μια συνηθισμένη συνήθεια πολλών χρηστών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά τους δεδομένα χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται.
Το συνηθισμένο λάθος που μπορεί να εκθέσει τα προσωπικά σας δεδομένα
θεατρο
Σοκ στην Κέρκυρα: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονης μαθήτριας – Έπεσε στο κενό της ορχήστρας στο Δημοτικό Θέατρο
13χρονη στο νοσοκομείο μετά από πτώση «παγίδα» στο Δημοτικό Θέατρο
Σοκ στην Κέρκυρα: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονης μαθήτριας – Έπεσε στο κενό της ορχήστρας στο Δημοτικό Θέατρο
IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
Σε τροχιά παρατεταμένης σύγκρουσης: Το Ισραήλ προαναγγέλλει εβδομάδες νέων επιχειρήσεων στο Ιράν
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα