Έκθετος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις δηλώσεις Πέτσα για τις περιπολίες στο Αιγαίο
Σφοδρές αντιδράσεις και προβληματισμό δημιούργησαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με τον οποίο οι αυξημένες περιπολίες στο Αιγαίο αυξάνουν στατιστικά την πιθανότητα να σημειώνονται «τραγικά συμβάντα» στη θαλάσσια περιοχή

Σε fake news επιχείρησε να αποδώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις περιπολίες στο Αιγαίο. Ωστόσο, το video από τη συνέντευξη του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε τα εξής: «εμείς φυλάσσουμε τα σύνορά μας αν αυτό ενοχλεί κάποιους είτε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι αυτό που θέλει η ελληνική κοινωνία, είναι από που ζητάει η Ευρώπη αυτό θα κάνουμε. Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες αυξάνεται η στατιστική πιθανότητα να έχουμε δυστυχώς θέματα όπως αυτό που είχαμε το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρας όταν σκάφος του Λιμενικού εμβόλισε βάρκα με πρόσφυγες στα ανοιχτά της Κω, σκοτώνοντας ένα τρίχρονο παιδί. 

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το άσυλο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες δηλώσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακροδεξιά στροφή και για προσπάθεια συμψηφισμού των εθνικών, ελληνοτουρκικών θεμάτων με το προσφυγικό. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε επίσης «γιατί οι περιπολίες δεν σημαίνουν περισσότερες διασώσεις και όχι περισσότερα τραγικά συμβάντα στο Αιγαίο».

Σε υψηλούς τόνους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε υψηλούς τόνους αμφισβήτησε ευθέως τη σχετική δήλωση, κάνοντας λόγο για fake news και ότι δεν υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις. Κάλεσε μάλιστα σκωπτικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει στα πρακτικά τις επίμαχες δηλώσεις. «Δε θα καταθέσετε τίποτα, γιατί πολύ απλά πάλι ψέματα λέτε» ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ακολουθεί το video με τις επίμαχες δηλώσεις:

 

σχετικά άρθρα

Διορισμοί και Κατάθεση Δικαιολογητικών στις ΔΔΕ: Σημαντικές απαντήσεις σε ερωτήσεις
Διορισμοί και Κατάθεση Δικαιολογητικών στις ΔΔΕ: Σημαντικές απαντήσεις σε ερωτήσεις
Αναλυτικές και κατατοπιστικές απαντήσεις από Διεύθυνση εκπαίδευσης για την διαδικασία αιτήσεων διορισμών ΠΕ και ΔΕ
Διορισμοί και Κατάθεση Δικαιολογητικών στις ΔΔΕ: Σημαντικές απαντήσεις σε ερωτήσεις