Thumbnail
Σε συνέντευξή του

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας και τις δυνατότητες που έχουμε να ανταποκριθούμε στους στόχους μας.

Εάν πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και ανάπτυξη 1,4%, θα μπορέσουμε να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ στο δεύτερο εξάμηνο. Διαφορετικά, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, οι αλλαγές θα μετατεθούν για το 2016.

Eάν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και ανάπτυξη 1,4%, πιστεύουμε να μπορέσουμε στο δεύτερο εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".  "Εάν δεν το καταφέρουμε αυτό και θέλω να είμαι ειλικρινής δεν θα είναι θέμα τρόικας, θα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν θα μπορέσουμε" σημείωσε.


"Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ συνεπώς και του αφορολόγητου, έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας και τις δυνατότητες που θα έχουμε να μπορέσουμε ανταποκριθούμε στους στόχους μας. Αλλιώς θα πάει για το 2016", τόνισε ο κ. Τσίπρας.


Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Παραστατίδης
Παραστατίδης για Πολυτεχνειούπολη: «Μπαράζ ανεξέλεγκτης βίας στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»
Παραστατίδης: «Καταδεικνύει για ακόμη μία φορά την χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της βίας»
Παραστατίδης για Πολυτεχνειούπολη: «Μπαράζ ανεξέλεγκτης βίας στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»