Πανελλαδικές εξετάσεις
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τι προβλέπεται την επίδειξη γραπτών δοκιμίων - Το κόστος των παραβόλων

Εγκύκλιο για την επίδειξη γραπτών δοκιμίων στους συμμετέχοντες στις  Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο.

Τι προβλέπεται για την επίδειξη γραπτών δοκιμίων

Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων των πανελλαδικών εξετάσεων προβλέπεται στο άρθρο 23 του Ν.3748/2009 (ΦΕΚ 29 Α’/19-2-2009). Επίσης, βάσει των διατάξεων της με αριθ.Φ.253/75425/Β6/2009 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1369 Β ́/9-7-2009), η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του ως άνω νόμου,

Οι αιτήσεις των υποψηφίων οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους υποβάλλονται από τους ίδιους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, κάθε χρόνο, αποκλειστικά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους κατά το οποίο οι υποψήφιοι πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το σχολείο όπου κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν οι εν λόγω υποψήφιοι.

Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο, το οποίο υποχρεωτικά εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-Παράβολο, στην κατηγορία «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων» και κωδικό παραβόλου «1389», ποσού 50 (πενήντα) ευρώ, για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και κωδικό «1390», ποσού 80 (ογδόντα) ευρώ, για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων.

Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη σε φωτοτυπία, ενώ δεν προβλέπεται η χορήγηση αντιγράφων.

Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, η υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2023 και επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δ.Ε. ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών.

Επισημαίνεται ότι αντίγραφα των αιτήσεων που ζητούν επίδειξη γραπτών δοκιμίων Ειδικών Μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες, Σχέδια, Μουσικά Μαθήματα) καθώς και του μαθήματος «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» των ΕΠΑΛ, θα πρέπει να διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘΑ, όπου οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν γνώση των αντίστοιχων γραπτών τους σε χρονικό διάστημα το οποίο θα καθορίζεται έπειτα από συνεννόηση με την αρμόδια  υπηρεσία του υπ. Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπολογιστής τηλεκπαίδευση μάθημα
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Πώς θα εξετάζονται οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
Κεντρικό στοιχείο της νέας διαδικασίας είναι η εισαγωγή της Προσαρμοστικής Ηλεκτρονικής Εξέτασης. Πρόκειται για ένα «έξυπνο» σύστημα αξιολόγησης, το...
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Πώς θα εξετάζονται οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
εκπαιδευτικος
Σχολεία και υπηρεσιακές μεταβολές: Οργανικές υπεραριθμίες, οριστικές τοποθετήσεις και βελτιώσεις θέσεων
Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών
Σχολεία και υπηρεσιακές μεταβολές: Οργανικές υπεραριθμίες, οριστικές τοποθετήσεις και βελτιώσεις θέσεων
πανελλαδικες
Ο γρίφος των βάσεων: Ποιες σχολές έκαναν «άλμα» και πού σημειώθηκε ελεύθερη πτώση
Ανοδική πορεία σε 232 τμήματα, πτώση σε 200 – Χιλιάδες εκτός ΑΕΙ και «ορφανές» θέσεις λόγω ΕΒΕ διαμορφώνουν νέο τοπίο
Ο γρίφος των βάσεων: Ποιες σχολές έκαναν «άλμα» και πού σημειώθηκε ελεύθερη πτώση