Πανελλήνιες 2022 - ΕΠΑΛ: Η εκτίμηση της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Την Τρίτη 7 Ιουνίου εξετάστηκαν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ.

Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ) προχώρησε σε εκτιμήσεις για τα θέματα στις ΑΟΘ, υποστηρίζοντας ότι στο θέμα Α οι προτάσεις κλειστού τύπου ήταν σωστά διατυπωμένες και από όλα τα κεφάλαια της εξεταστέας ύλης. Ειδικά, στην ερώτηση πολλαπλής επιλογής Α2. χρειαζόταν υπολογισμός φόρου με τη χρήση διδαχθείσας μεθοδολογίας.

 Η πρόεδρος Χαρίκλεια Ξάνθη και ο γραμματέας της ΕΟΕΔΕ Άγγελος Αντωνόπουλος εκτιμούν ότι στο θέμα Β ζητήθηκε με σαφήνεια σχετικό θεωρητικό απόσπασμα από την ενότητα των ιδιοτήτων των αναγκών του 1ου κεφαλαίου.

Το θέμα Γ ήταν μία άσκηση από το 8ο κεφάλαιο με σαφώς διατυπωμένα ερωτήματα, τα οποία έχουν ξαναζητηθεί στο παρελθόν και οι μαθητές έχουν λύσει πολλές φορές στη σχολική τάξη. Προς διευκόλυνσή τους, στο Γ3. δόθηκε το αποτέλεσμα υπολογισμού μιας δύναμης.

Το θέμα Δ ήταν μία συνδυαστική άσκηση των κεφαλαίων 7 (ΑΕΠ) και 9 (Ανεργία) η οποία απαιτούσε τη χρήση πολλών διδαχθέντων τύπων και χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή στους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το ερώτημα Δ2, αν και με τη δοθείσα διατύπωση γινόταν κατανοητό το ζητούμενο, εντούτοις θα μπορούσε να διατυπωθεί επιστημονικά ορθότερα. Δηλαδή, αντί να ζητείται «ο ρυθμός πληθωρισμού», να ζητείται «η ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη τιμών / αποπληθωριστή ΑΕΠ».   

Γενικά, τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, κλιμακούμενης δυσκολίας, εύκολα προσεγγίσιμα από τους μαθητές και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Η έκτασή τους επέτρεπε την επεξεργασία τους στα διαθέσιμα χρονικά όρια. Οι ασκήσεις, στις οποίες χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή στις απαιτούμενες μαθηματικές πράξεις, ήταν ανάμεσα σε αυτές που οι διαγωνιζόμενοι έχουν λύσει στη σχολική τάξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

εαπ μερες καριερας 2022
ΕΑΠ: Πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 400 φοιτητές και απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 30 επιχειρήσεις με πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις...
ΕΑΠ: Πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας
mpofiliou-natasa
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»
«Αλλά αυτοί είστε» που θα έλεγε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας - Τι απάντησε η δημοφιλής τραγουδίστρια στον απόηχο των πικρόχολων σχολίων...
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»