Αγωνία μαθητριών: Μην αφήνετε αυτόν τον εφιάλτη να συνεχιστεί!
«Λαμβάνουμε και εμείς το θάρρος να σας γράψουμε αυτή την επιστολή ως μαθήτριες της “καταραμένης” γενιάς του 2002 και συγκεκριμένα του 3ου πεδίου των επιστημών υγείας, έτσι ώστε να εκφράσουμε και εμείς με τη σειρά μας τις ανησυχίες μας σχετικά με τις πανελλαδικές»

   Είμαστε συμμαθήτριες από την πρώτη λυκείου στο ίδιο φροντιστήριο και στη σκληρή αυτή διαδρομή για τις εξετάσεις, μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα, ανησυχίες, φόβους που αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Γνωρίζαμε εξαρχής τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του πεδίου που επιλέξαμε, όμως η κάθε μία μας με την δική της προσπάθεια ήθελε να εκπληρώσει τα όνειρα της παρά τους υψηλούς στόχους.

    Και ερχόμαστε στο σήμερα, μετά από τόσους μήνες προσπάθειας, θυσιών, αλλαγές συστήματος και γιγαντιαία έκταση ύλης(ειδικά στο μάθημα της βιολογίας), με απόλυτη άγνοια για το τι διαβάζουμε και πότε θα εξεταστούμε σε αυτά.

    Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της πανδημίας μας βρίσκουν όλους απροετοίμαστους. Δεν σκεφτόμαστε ουτοπικά, ούτε αδιαφορούμε για τη δημόσια υγεία, όμως δεν γίνεται να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια χωρίς να γνωρίζουμε το πόσο θα κρατήσει.

     Για αυτό, όπως η κυβέρνηση προχώρησε σε τεράστια βήματα τηλεκπαίδευσης ζητάμε να παρθεί μια εξίσου σημαντική και γενναία απόφαση για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι αόριστες δηλώσεις του υπουργείου για πιθανή ημερομηνία εξετάσεων μέσα στο καλοκαίρι, γνωρίζουμε όλοι μας ότι δεν είναι εφικτές. 

   Επιπλέον, απαιτούμε να δοθεί σύντομα η καινούρια εξεταστέα ύλη για να μπορέσουμε και εμείς να ηρεμήσουμε κι να νιώσουμε ένα μικρό αίσθημα σιγουριάς. Μην μας ξεχνάτε, δίνουμε και εμείς τον δικό μας αγώνα, του οποίου όλοι γνωρίζετε τη δυσκολία.

    Ολοκληρώνοντας, σε ακραίες καταστάσεις παίρνονται και τολμηρές αποφάσεις. Ας σκεφτείτε λοιπόν και την πρόταση για ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών της γενιάς του ‘02. Θα ήταν πραγματικά το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε αν θέλετε για μία τελευταία φορά να μας βοηθήσετε ουσιαστικά. Μην αφήνετε αυτόν τον εφιάλτη να συνεχιστεί.

 
 
 

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

serafeio_kolimvitirio
Υποχρεωτική η κολύμβηση από το Δημοτικό – Η νέα «δεξιότητα ζωής» που μπαίνει στα σχολεία
Από την επόμενη χρονιά τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ τάξης θα βουτούν… για ασφάλεια
Υποχρεωτική η κολύμβηση από το Δημοτικό – Η νέα «δεξιότητα ζωής» που μπαίνει στα σχολεία
ΠΑΤΡΑ
Εικόνες αποκάλυψης στην Πάτρα: Στις παρυφές της πόλης οι φλόγες, έντρομοι οι κάτοικοι
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Αχαΐα – Καταγγελίες για ελλιπείς δυνάμεις – Εκκενώσεις σε Αρόη, Ξερόλακα και Συχαινά
Εικόνες αποκάλυψης στην Πάτρα: Στις παρυφές της πόλης οι φλόγες, έντρομοι οι κάτοικοι
ΦΩΤΙΑ
Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Νύκτα τρόμου σε Πάτρα, Χίο, Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Ιωάννινα – Νέες φωτιές τα ξημερώματα σε Μέγαρα και Κορωπί
​​​​​​​Συνεχή μηνύματα 112 για εκκενώσεις – Καμένα σπίτια, εργοστάσια και οχήματα – 4.850 πυροσβέστες στα μέτωπα
Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Νύκτα τρόμου σε Πάτρα, Χίο, Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Ιωάννινα – Νέες φωτιές τα ξημερώματα σε Μέγαρα και Κορωπί