αμβλωσεις
Αντιδρούν οι φαρμακοβιομηχανίες στην απόφαση αυτή

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ, λόγω της απόφασής του να αναστείλει τις πωλήσεις του χαπιού διακοπής κύησης.

Πάνω από 300 στελέχη εταιρειών βιοτεχνολογίας, ανάμεσά τους και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπούρλα, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής στις ΗΠΑ ανέστειλε την προ δύο δεκαετιών έγκριση του συγκεκριμένου φαρμάκου από τον FDA, απαγορεύοντας έτσι την πώλησή του.

Η απόφαση της περασμένης εβδομάδας από τον δικαστή Matthew Kacsmaryk υπονομεύει την εξουσία του FDA, έγραψαν οι συντάκτες της επιστολής, προσθέτοντας ότι αγνοεί επιστημονικά στοιχεία δεκαετιών και νομικό προηγούμενο.

«Ζητάμε την ανάκληση αυτής της απόφασης επειδή περιφρονεί την επιστήμη και την επαναφορά της εντολής για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για όλους στον FDA, τον οργανισμό που είναι επιφορτισμένος να το κάνει εξ αρχής», είπαν επίσης.

Ο Μπούρλα ήταν ο πρώτος ηγέτης μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας που έγραψε το όνομά του στην επιστολή, η οποία είχε επίσης τις υπογραφές περισσότερων από 300 στελεχών μικρότερων αμερικανικών εταιρειών βιοτεχνολογίας.

Η απόφαση θέτει ολόκληρο τον κλάδο σε κίνδυνο, αναφέρει η επιστολή, και δημιουργεί αρνητικό κεκτημένο για την υπονόμευση της εξουσίας του οργανισμού να εγκρίνει φάρμακα, καταδικάζοντας σε ρυθμιστική αβεβαιότητα που, όπως προειδοποίησαν οι υπογράφοντες, θα αποθαρρύνει τις επενδύσεις σε νέες θεραπείες.

Σύμφωνα με το Reuters, ειδικοί σε θέματα πολιτικής υγείας και νομικοί έχουν δηλώσει ότι αν η πρωτοφανής απόφαση του Kacsmaryk  τελικά ισχύσει, θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη για εξουσιοδότηση του FDA να ελέγχει τα φάρμακα, να αποδυναμώσει σοβαρά τον οργανισμό και να εμποδίσει την πρόσβαση σε νέες θεραπείες.

«Εάν τα δικαστήρια μπορούν να ανατρέπουν αποφάσεις για εγκρίσεις φαρμάκων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την επιστήμη ή τα αποδεικτικά στοιχεία ή την πολυπλοκότητα που απαιτείται για τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των νέων φαρμάκων, κάθε φάρμακο κινδυνεύει να έχει την ίδια κατάληξη με τη μιφεπριστόνη», αναφέρεται στην επιστολή.

Η απόφαση θα μπορούσε να ανοίξει την «πόρτα» απαγόρευσης των εμβολίων και της αντισύλληψης για τις γυναίκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

esties-politexnioupoli
Φοιτητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Αποκλείεται το 90% των εστιακών»
«Το 90% των εστιακών αποκλείεται από τη δημόσια και δωρεάν στέγαση», καταγγέλουν οι φοιτητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Φοιτητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Αποκλείεται το 90% των εστιακών»