Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: 10 γυναίκες νεκρές εν ώρα καθήκοντος το 2022
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων - «Δέκα γυναίκες δημοσιογράφοι νεκρές εν ώρα καθήκοντος το 2022»

Δέκα γυναίκες συνάδελφοί μας συγκαταλέγονται στη θλιβερή λίστα των δημοσιογράφων που, το 2022, έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) κρούει, για άλλη μια φορά, τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις απειλές και τις επιθέσεις που υφίστανται καθημερινά οι γυναίκες δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο.

Οι συνάδελφοί μας εξακολουθούν, εν έτει 2023, να αποτελούν θύματα φυσικής ή και διαδικτυακής βίας και παρενόχλησης, ενώ, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα περιστατικά αυτά παραμένουν ατιμώρητα.

Σε ορισμένες δε περιπτώσεις οι συνάδελφοί μας πληρώνουν το πλέον βαρύ τίμημα στο βωμό του καθήκοντος, χάνοντας την ίδια τους τη ζωή κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ σε εμπόλεμες ζώνες ή ζώνες συγκρούσεων. Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Δέκα γυναίκες δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος το 2022, οι περισσότερες εκ των οποίων διεξήγαν ρεπορτάζ από ζώνες συγκρούσεων. Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και το Συμβούλιο Ισότητας των Φύλων που έχει θεσπίσει, εστιάζουν στις γυναίκες που διεξάγουν ρεπορτάζ σε ζώνες συγκρούσεων μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων, τονίζοντας τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τις ανάγκες ασφάλειας και τη σημασία να υιοθετήσουν οι κυβερνήσεις διεθνή όργανα που να απαγορεύουν τη βία και τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων.

Η ΔΟΔ προτρέπει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταπολεμήσουν την ατιμωρησία της βίας που διαπράττεται κατά των γυναικών δημοσιογράφων, επικυρώνοντας τη Σύμβαση 190 της ΔΟΕ εναντίον της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας και στηρίζοντας την πρωτοβουλία της ΔΟΔ για μια Σύμβαση για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων. Έχει τεράστια σημασία να ακούσουμε τις φωνές των γυναικών ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Καταιγισμός μόνιμων προσλήψεων χωρίς Διαγωνισμό (341 θέσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

opsyd
ΠΑΣΟΚ για λάθη στον ΟΠΣΥΔ: Ψηφιακή γραφειοκρατία και αδιαφορία για τους κόπους των εκπαιδευτικών
ΠΑΣΟΚ: Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προσόντα να λαμβάνονται με διαλειτουργικότητα από τα πληροφοριακά συστήματα του Α.Σ.Ε.Π. αυτόματα και όχι...
ΠΑΣΟΚ για λάθη στον ΟΠΣΥΔ: Ψηφιακή γραφειοκρατία και αδιαφορία για τους κόπους των εκπαιδευτικών
panellinies roloi
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ όλα τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλαδικές 2023: Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους του ΕΠΑΛ και οι απαντήσεις των θεμάτων
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ όλα τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών: Πίνακες κατάταξης για απόσπαση Δασκάλων
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα ένστασης μέσα σε τρεις (03) εργάσιμες μέρες από την επόμενη της ανάρτησης, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη, 14-6-2023
Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών: Πίνακες κατάταξης για απόσπαση Δασκάλων
ηλεκτρικές-συσκευές
«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά στο πρόγραμμα
Οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την ένταξη τους με την αποστολή προσωπικού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα
«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά στο πρόγραμμα