Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: 10 γυναίκες νεκρές εν ώρα καθήκοντος το 2022
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων - «Δέκα γυναίκες δημοσιογράφοι νεκρές εν ώρα καθήκοντος το 2022»

Δέκα γυναίκες συνάδελφοί μας συγκαταλέγονται στη θλιβερή λίστα των δημοσιογράφων που, το 2022, έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) κρούει, για άλλη μια φορά, τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις απειλές και τις επιθέσεις που υφίστανται καθημερινά οι γυναίκες δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο.

Οι συνάδελφοί μας εξακολουθούν, εν έτει 2023, να αποτελούν θύματα φυσικής ή και διαδικτυακής βίας και παρενόχλησης, ενώ, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα περιστατικά αυτά παραμένουν ατιμώρητα.

Σε ορισμένες δε περιπτώσεις οι συνάδελφοί μας πληρώνουν το πλέον βαρύ τίμημα στο βωμό του καθήκοντος, χάνοντας την ίδια τους τη ζωή κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ σε εμπόλεμες ζώνες ή ζώνες συγκρούσεων. Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Δέκα γυναίκες δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος το 2022, οι περισσότερες εκ των οποίων διεξήγαν ρεπορτάζ από ζώνες συγκρούσεων. Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και το Συμβούλιο Ισότητας των Φύλων που έχει θεσπίσει, εστιάζουν στις γυναίκες που διεξάγουν ρεπορτάζ σε ζώνες συγκρούσεων μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων, τονίζοντας τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τις ανάγκες ασφάλειας και τη σημασία να υιοθετήσουν οι κυβερνήσεις διεθνή όργανα που να απαγορεύουν τη βία και τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων.

Η ΔΟΔ προτρέπει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταπολεμήσουν την ατιμωρησία της βίας που διαπράττεται κατά των γυναικών δημοσιογράφων, επικυρώνοντας τη Σύμβαση 190 της ΔΟΕ εναντίον της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας και στηρίζοντας την πρωτοβουλία της ΔΟΔ για μια Σύμβαση για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων. Έχει τεράστια σημασία να ακούσουμε τις φωνές των γυναικών ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

British police cars
Σάλος στη Βρετανία: Συνέλαβαν ετοιμοθάνατο 18χρονο φοιτητή
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η υπόθεση του Χένρι Νόβακ, ο οποίος αντιμετωπίστηκε αρχικά ως ύποπτος ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος – Σε εξέλιξη...
Σάλος στη Βρετανία: Συνέλαβαν ετοιμοθάνατο 18χρονο φοιτητή
ΔΠΘ
ΔΠΘ: Αντιδρά στην ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΕΤΑ στην Αλεξανδρούπολη
Ψήφισμα της Συγκλητου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σχετικό με την ίδρυση Παραρτήματος του ΕΚΕΤΑ στην Αλεξανδρουπολη
ΔΠΘ: Αντιδρά στην ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΕΤΑ στην Αλεξανδρούπολη