Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: 10 γυναίκες νεκρές εν ώρα καθήκοντος το 2022
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων - «Δέκα γυναίκες δημοσιογράφοι νεκρές εν ώρα καθήκοντος το 2022»

Δέκα γυναίκες συνάδελφοί μας συγκαταλέγονται στη θλιβερή λίστα των δημοσιογράφων που, το 2022, έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) κρούει, για άλλη μια φορά, τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις απειλές και τις επιθέσεις που υφίστανται καθημερινά οι γυναίκες δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο.

Οι συνάδελφοί μας εξακολουθούν, εν έτει 2023, να αποτελούν θύματα φυσικής ή και διαδικτυακής βίας και παρενόχλησης, ενώ, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα περιστατικά αυτά παραμένουν ατιμώρητα.

Σε ορισμένες δε περιπτώσεις οι συνάδελφοί μας πληρώνουν το πλέον βαρύ τίμημα στο βωμό του καθήκοντος, χάνοντας την ίδια τους τη ζωή κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ σε εμπόλεμες ζώνες ή ζώνες συγκρούσεων. Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Δέκα γυναίκες δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος το 2022, οι περισσότερες εκ των οποίων διεξήγαν ρεπορτάζ από ζώνες συγκρούσεων. Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και το Συμβούλιο Ισότητας των Φύλων που έχει θεσπίσει, εστιάζουν στις γυναίκες που διεξάγουν ρεπορτάζ σε ζώνες συγκρούσεων μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων, τονίζοντας τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τις ανάγκες ασφάλειας και τη σημασία να υιοθετήσουν οι κυβερνήσεις διεθνή όργανα που να απαγορεύουν τη βία και τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων.

Η ΔΟΔ προτρέπει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταπολεμήσουν την ατιμωρησία της βίας που διαπράττεται κατά των γυναικών δημοσιογράφων, επικυρώνοντας τη Σύμβαση 190 της ΔΟΕ εναντίον της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας και στηρίζοντας την πρωτοβουλία της ΔΟΔ για μια Σύμβαση για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων. Έχει τεράστια σημασία να ακούσουμε τις φωνές των γυναικών ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...