Προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Μεγάλης Βρετανίας προκάλεσε ο παγετός, καθώς πολλά είναι τα δρομολόγια που ακυρώνονται ή καθυστερούν αρκετά.
Μάλιστα, σε περιοχές της Σκωτίας η θερμοκρασία έπεσε 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Από τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες επηρεάστηκαν και τα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, εκ των οποίων αρκετά έβαλαν «λουκέτο» και αναμένεται να παραμείνουν κλειστά μέχρι το πέρασμα της κακοκαιρίας.
#Britain
— Smriti Sharma (@SmritiSharma_) December 13, 2022
Schools closed and trains canceled amid further warnings of #snow and #ice in #London . pic.twitter.com/8iBdjsg4dk
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν τα δρομολόγια στα δίκτυα Gatwick Express, Great Northern, Southern και Thameslink, σύμφωνα με τον Independent. Οι επιβάτες καλούνται να ταξιδεύουν μόνο αν είναι ανάγκη, καθώς και σήμερα αναμένονται καθυστερήσεις.
Τα προβλήματα έρχονται μία μέρα πριν τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στις δύο 48ωρες απεργίες που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους.
Ο πάγος προκάλεσε μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, με την εταιρία RAC να έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις 7.500 χιλιάδων χαλασμένων αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 50% σε σχέση με μια συνηθισμένη Δευτέρα. Η αστυνομία του Έσσεξ ανέφερε επίσης αρκετές συγκρούσεις λόγω του παγετού.