Ρίσι Σούνακ
EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ρίσι Σουνάκ νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών, διαδέχεται τελικά τη Λιζ Τρας και γίνεται ο τρίτος πρωθυπουργός της Βρετανίας, μέσα σε δύο μόλις μήνες.

Ο Ρίσι Σούνακ ανακηρύχθηκε νέος ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από τον πρόεδρο της Επιτροπής 192 των βουλευτών των Τόρις, Γκράχαμ Μπρέιντι, και θα αποτελέσει τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Πένυ Μόρντοντ αποσύρθηκε λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας από την κούρσα της διαδοχής και έτσι ο Σούνακ έγινε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο νέος ένοικος του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει κρύψει ότι είναι θαυμαστής της Μάργκαρετ Θάτσερ. Μάλιστα, κατά την προεκλογική περίοδο του καλοκαιριού, είχε δηλώσει ότι αν έπαιρνε το χρίσμα και διαδεχόταν τον Μπόρις Τζόνσον, είχε σκοπό να διαχειριστεί την οικονομία όπως εκείνη.

Ο Σούνακ είναι παιδί μεταναστών με καταγωγή από την Ινδία. Ο πατέρας του γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κένυα και η μητέρα του στη σημερινή Τανζανία.

Ο Ρίσι Σούνακ γεννήθηκε το 1980 στο Σαουθάμπτον και είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας.

Σπούδασε φιλοσοφία, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο κολλέγιο Λίνκολν στην Οξφόρδη και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Bachelor στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στις ΗΠΑ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητικότητα στο Δημόσιο
Αλλαγές στα ωράρια του Δημοσίου: Τι ισχύει πλέον για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Υποχρεωτική δημοσιοποίηση ωρών λειτουργίας και αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται
Αλλαγές στα ωράρια του Δημοσίου: Τι ισχύει πλέον για την εξυπηρέτηση των πολιτών