Thumbnail
Τα δηλητηριώδη μανιτάρια τα κατανάλωσαν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - Έκκληση να βρεθούν δωρητές οργάνων για να σωθούν

Ο δήμαρχος μιας πολωνικής πόλης έκανε έκκληση σήμερα στους δωρητές οργάνων, ζητώντας να βρεθεί νέο ήπαρ για δύο μικρά αγόρια που απεγκλωβίστηκαν από το Αφγανιστάν αλλά υπέστησαν πολύ σοβαρή δηλητηρίαση όταν κατανάλωσαν μανιτάρια στο κέντρο υποδοχής προσφύγων όπου διαμένουν, κοντά στη Βαρσοβία.

«Συγκλονιστήκαμε όλοι όταν μάθαμε για τη δηλητηρίαση από μανιτάρια», έγραψε στο Facebook ο Αρτούρ Τουσίνσκι, ο δήμαρχος της Πόντκοβα Λέσνα, όπου βρίσκεται το κέντρο αυτό.

Ο Τουσίνσκι είπε ότι τα παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται προς το παρόν σε νοσοκομείο της Βαρσοβίας, θα χρειαστούν μεταμόσχευση ήπατος και έκανε έκκληση να βρεθούν δωρητές. Διέψευσε επίσης τις πληροφορίες ότι τα αγόρια έφαγαν άγρια μανιτάρια επειδή πεινούσαν. «Στο κέντρο μοιράζονται γεύματα τρεις φορές την ημέρα», διαβεβαίωσε.

Μετά την άφιξη των Αφγανών στο κέντρο υποδοχής προσφύγων ο δήμαρχος οργάνωσε μια εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και άλλων αντικειμένων ειδικά για τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο OKO.press, ο πατέρας των παιδιών, που ήταν λογιστής, εργάστηκε για πολλά χρόνια για τον βρετανικό στρατό. Η 12μελής οικογένειά του απομακρύνθηκε από το Αφγανιστάν από τον πολωνικό στρατό, κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας. Η οικογένεια έφτασε στη Βαρσοβία την περασμένη Δευτέρα.

Τα δύο αγόρια είναι ηλικίας 6 και 8 ετών. Η 17χρονη αδελφή τους δηλητηριάστηκε επίσης, αλλά η κατάστασή της βελτιώνεται.

«Οι εργαζόμενοι στα κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών θα ενημερώσουν τους Αφγανούς πολίτες να μην καταναλώνουν προϊόντα άγνωστης προέλευσης», ανακοίνωσε ο Γιάκουμπ Ντούτζιακ, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών που διαχειρίζεται αυτά τα κέντρα.

Συνολικά πέντε άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια γιατί είχαν ενοχλήσεις στο στομάχι, όμως αρχικά δεν είπαν ότι είχαν φάει μανιτάρια.

Η Πολωνία ολοκλήρωσε την επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν την περασμένη εβδομάδα, αφού απομάκρυνε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους από την Καμπούλ. Οι περισσότεροι από αυτούς θα παραμείνουν στην Πολωνία αφού ολοκληρωθεί το διάστημα υποχρεωτικής καραντίνας. Κάποιοι άλλοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του πολωνικού στρατού κατόπιν αιτήματος άλλων χωρών ή διεθνών οργανισμών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Ποια είναι τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα
Παρόλο που τα φυσικά σάκχαρα τους συνοδεύονται από θρεπτικά οφέλη, σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή να περιορίσουν την κατανάλωση υδατανθράκων, η...
Ποια είναι τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα
mouseio-proslipseis.jpg
Μουσείο Ακρόπολης: Δωρεάν είσοδος για όλους – Πότε και πώς θα μπείτε χωρίς εισιτήριο
Μουσείο Ακρόπολης: Ποια ημέρα του Σεπτεμβρίου και ποιες ώρες θα είναι δωρεάν η είσοδος
Μουσείο Ακρόπολης: Δωρεάν είσοδος για όλους – Πότε και πώς θα μπείτε χωρίς εισιτήριο