ΗΠΑ: Μαθήτρια δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο – Τρεις τραυματίες
Μαθήτρια της έκτης τάξης δημοτικού άνοιξε πυρ την Πέμπτη μέσα σε σχολείο στο Αϊντάχο των ΗΠΑ - Τραυμάτισε ελαφριά τρία άτομα

Μια μαθήτρια της έκτης τάξης δημοτικού άνοιξε πυρ την Πέμπτη μέσα σε ένα σχολείο στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, τραυματίζοντας ελαφρά τρία άτομα πριν αφοπλιστεί από έναν δάσκαλο, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Η μαθήτρια, που φοιτούσε σε αυτό το σχολείο στη μικρή πόλη Ρίγκπι, συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ή την ηλικία της. Οι ηλικίες των μαθητών της έκτης τάξης είναι μεταξύ 11 με 12 ετών.

«Σήμερα το πρωί περίπου στις 9:08 π.μ., μια μαθήτρια της έκτης τάξης έβγαλε ένα πιστόλι από το σακίδιο της. Πυροβόλησε αρκετές φορές μέσα στην εγκατάσταση και τραυμάτισε τρία άτομα. Δύο από αυτά είναι μαθητές και ένας επιστάτης του σχολείου», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Τζέφερσον, Στιβ Άντερσον σε συνέντευξη τύπου.

Τόνισε ότι οι τραυματισμοί ήταν ελαφροί και ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο οι ζωές των τριών θυμάτων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Δάσκαλος αφόπλισε τη μαθήτρια

«Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, ένας δάσκαλος αφόπλισε την μαθήτρια και την κράτησε μέχρις ότου η αστυνομία την συλλάβει», πρόσθεσε ο σερίφης Άντερσον, χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσει τα κίνητρα του παιδιού.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στην είσοδο του σχολείου και συνεχίστηκαν έξω από αυτό, είπε.

Μάστιγα οι επιθέσεις ενόπλων

Μια μάστιγα για τις ΗΠΑ, οι επιθέσεις ενόπλων αναβιώνουν συνεχώς τις συζητήσεις για τη διάδοση των πυροβόλων όπλων στη χώρα, χωρίς οι συζητήσεις να καταγράφουν κάποια απτή πρόοδο.

Πολλοί Αμερικανοί παραμένουν πολύ προσκολλημένοι στα όπλα τους και έσπευσαν να αγοράσουν περισσότερα από την έναρξη της πανδημίας, και ακόμη περισσότερο κατά τις μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις της άνοιξης του 2020 και τις εντάσεις που σημειώθηκαν στις προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο.

Πέρυσι, περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Gun Violence Archive.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οκτα
Η Ελλάδα βυθίζεται σε ένα εργασιακό καθεστώς εξουθένωσης - Η 13ωρη εργασία γίνεται «κανονικότητα»
Πλέον, η ίδια η πολιτεία ανοίγει τον δρόμο ώστε ένας εργοδότης να έχει εργαζόμενους εγκλωβισμένους για 13 ώρες συνεχόμενα
Η Ελλάδα βυθίζεται σε ένα εργασιακό καθεστώς εξουθένωσης - Η 13ωρη εργασία γίνεται «κανονικότητα»
Σοφία Ζαχαράκη
Προβληματισμοί του Υπουργείου Παιδείας «για την υπερβαθμολόγηση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου»
Το Υπουργείο Παιδείας αναθέτει στην ΑΔΙΠΠΔΕ μελέτη για την υπερβαθμολόγηση και την αναβάθμιση των κριτηρίων προαγωγής και αποφοίτησης μαθητών...
Προβληματισμοί του Υπουργείου Παιδείας «για την υπερβαθμολόγηση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου»
ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο
Νέο Πειθαρχικό: Σήμερα η μεγάλη απεργία - Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση
Σε απεργιακό κλοιό το Δημόσιο – Πανελλαδική κινητοποίηση αύριο με φόντο το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο
Νέο Πειθαρχικό: Σήμερα η μεγάλη απεργία - Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση
εκπαιδευτικός
Ο αφόρητος οικονομικός γολγοθάς των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Μισθός για ένα 15νθήμερο, φτώχεια... και δανεικά!
Αν δεν φροντίσουμε εκείνους που κρατούν το σχολείο όρθιο, πώς θα φροντίσουν εκείνοι το μέλλον των παιδιών μας;
Ο αφόρητος οικονομικός γολγοθάς των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Μισθός για ένα 15νθήμερο, φτώχεια... και δανεικά!