Αζερμπαϊτζάν
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βίντεο που περιήλθε στη διάθεση του Guardian απεικονίζει Αζέρους στρατιώτες να αποκεφαλίζουν άμαχους ηλικιωμένους Αρμένιους που δεν εγκατέλειψαν τα χωριά τους

Συνεχίζονται οι φρικαλεότητες στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, παρά την υπογραφή εκεχειρίας μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, με την εγγύηση Ρωσίας και Τουρκίας στην ευάλωτη ζώνη.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian, βίντεο με φρικαλεότητες Αζέρων στρατιωτών διακινήθηκαν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών με θύματα δύο άμαχους ηλικιωμένους.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό μέσο, έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ οι άνδρες που τους αποκεφάλισαν φορούσαν στολές των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Το βίντεο, μάλιστα, συγκαταλέγεται σε μια μακρά λίστα οπτικο-ακουστικού υλικού με κακοποίηση και βασανιστήρια αμάχων, ένα μήνα μετά την υπογραφή της εκεχειρίας.

Δικηγόροι που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξετάζουν την υπόθεση, ενώ ο Guardian εξακρίβωσε την ταυτότητα των θυμάτων μέσω επαφής με συγγενικά πρόσωπα και συγχωριανούς τους.

Συγκεκριμένα, βίντεο που αναρτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες απεικονίζει έναν άνδρα περικυκλωμένο από Αζέρους στρατιώτες. Οι δράστες τον αποκεφάλισαν και τοποθέτησαν το κεφάλι του σε ένα νεκρό ζώο φωνάζοντας: «Έτσι παίρνουμε εκδίκηση εμείς, κόβοντας κεφάλια»

Δύο κάτοικοι του χωριού Madatashen στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναγνώρισαν το θύμα ως τον 69χρονο Γενάντι Πετροσιάν, που είχε μετακομίσει στο χωριό στα τέλη της δεκαετίας του '80 από τη Sumgait του Αζερμπαϊτζάν.

Σε άλλο βίντεο, ομάδα στρατιωτών απεικονίζεται να κρατάει δεμένο σε δέντρο ηλικιωμένο. Στη συνέχεια, ένας εξ αυτών τον αποκεφαλίζει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.

Το θύμα αναγνώρισαν κάτοικοι του χωριού Azokh. Πρόκειται για έναν 82χρονο, ονόματι Γιούρι Ασριάν, ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το χωριό, που πέρασε υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν στις 20 Οκτωβρίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ευρωπαϊκή Ένωση
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
Ευρωπαϊκό προσκλητήριο για 782 στελέχη πληροφορικής και δεδομένων - Ανοιχτές οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις με αποδοχές που αγγίζουν τα 8.650 ευρώ
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
επιμορφωση
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία
Μόνιμο προσωπικό σε ΣΑΕΚ για τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία
Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε όνομα για το νέο κόμμα που θα ανακοινώσει
Αλέξης Τσίπρας: Με χρώματα «Μπαρτσελόνα» και σύνθημα «Ομάδα για πρωτάθλημα» το νέο του κόμμα
Αλέξης Τσίπρας: Η ανάρτηση με την μπάλα της Μπαρτσελόνα και οι συμβολισμοί για το νέο κόμμα
Αλέξης Τσίπρας: Με χρώματα «Μπαρτσελόνα» και σύνθημα «Ομάδα για πρωτάθλημα» το νέο του κόμμα
Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε μαθητές και γονείς κατά τις Πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2026: Έρχεται ειδική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για το άγχος των εξετάσεων
Σοφία Ζαχαράκη: Δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε μαθητές και γονείς κατά τις Πανελλαδικές