Αζερμπαϊτζάν
Βίντεο που περιήλθε στη διάθεση του Guardian απεικονίζει Αζέρους στρατιώτες να αποκεφαλίζουν άμαχους ηλικιωμένους Αρμένιους που δεν εγκατέλειψαν τα χωριά τους

Συνεχίζονται οι φρικαλεότητες στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, παρά την υπογραφή εκεχειρίας μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, με την εγγύηση Ρωσίας και Τουρκίας στην ευάλωτη ζώνη.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian, βίντεο με φρικαλεότητες Αζέρων στρατιωτών διακινήθηκαν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών με θύματα δύο άμαχους ηλικιωμένους.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό μέσο, έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ οι άνδρες που τους αποκεφάλισαν φορούσαν στολές των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Το βίντεο, μάλιστα, συγκαταλέγεται σε μια μακρά λίστα οπτικο-ακουστικού υλικού με κακοποίηση και βασανιστήρια αμάχων, ένα μήνα μετά την υπογραφή της εκεχειρίας.

Δικηγόροι που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξετάζουν την υπόθεση, ενώ ο Guardian εξακρίβωσε την ταυτότητα των θυμάτων μέσω επαφής με συγγενικά πρόσωπα και συγχωριανούς τους.

Συγκεκριμένα, βίντεο που αναρτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες απεικονίζει έναν άνδρα περικυκλωμένο από Αζέρους στρατιώτες. Οι δράστες τον αποκεφάλισαν και τοποθέτησαν το κεφάλι του σε ένα νεκρό ζώο φωνάζοντας: «Έτσι παίρνουμε εκδίκηση εμείς, κόβοντας κεφάλια»

Δύο κάτοικοι του χωριού Madatashen στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναγνώρισαν το θύμα ως τον 69χρονο Γενάντι Πετροσιάν, που είχε μετακομίσει στο χωριό στα τέλη της δεκαετίας του '80 από τη Sumgait του Αζερμπαϊτζάν.

Σε άλλο βίντεο, ομάδα στρατιωτών απεικονίζεται να κρατάει δεμένο σε δέντρο ηλικιωμένο. Στη συνέχεια, ένας εξ αυτών τον αποκεφαλίζει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.

Το θύμα αναγνώρισαν κάτοικοι του χωριού Azokh. Πρόκειται για έναν 82χρονο, ονόματι Γιούρι Ασριάν, ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το χωριό, που πέρασε υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν στις 20 Οκτωβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου
Νέο επίδομα ενοικίου 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους – Τι ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου
Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 200 ευρώ
Νέο επίδομα ενοικίου 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους – Τι ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου
kinitopoiiseis_poreia_sillalitirio_diamartiria.jpg
Οι φοιτητές της Κρήτης ξανά στους δρόμους για τη μειωμένη κάρτα μεταφορών
Σε κινητοποίηση καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Εστιών ΠΚ την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, διεκδικώντας επαναφορά της κάρτας στα 15 ευρώ
Οι φοιτητές της Κρήτης ξανά στους δρόμους για τη μειωμένη κάρτα μεταφορών
ΥΠΑΙΘΑ
Γενικός Διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους: Ποια είναι τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης

Τη συγκρότηση της πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης για την επιλογή Γενικού Διευθυντή των

Γενικός Διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους: Ποια είναι τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης
δπθ
ΔΠΘ: Συνάντηση εργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα ανοικτά δεδομένα
Η αξιοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το ΔΠΘ, με ήδη υλοποιημένες δράσεις και σαφές όραμα για το μέλλον.
ΔΠΘ: Συνάντηση εργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα ανοικτά δεδομένα