Κορονοϊός-Σουηδία: Η κυβέρνηση επιμένει για ανοιχτά σχολεία, αλλά τα λύκεια μπορούν να στραφούν στην τηλεκπαίδευση
«Η αλλαγή σημαίνει ότι τα λύκεια μπορούν να στραφούν εν μέρει στην τηλεκπαίδευση εφόσον είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους των σχολείων», σημειώνει η υπουργός Παιδείας της Σουηδίας, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να ανασχέσει την εξάπλωση του κορονοϊού

Τα λύκεια στη Σουηδία θα μπορούν να κάνουν περισσότερα μαθήματα μέσω διαδικτύου από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που υιοθετεί η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, αν και κάλεσε τα σχολεία να παραμείνουν όσο το δυνατόν ανοικτά καθώς παρέχουν ζωτικής σημασίας κοινωνική υπηρεσία.

Η Σουηδία ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που υιοθετεί λόγω covid-19, κάνοντας κυρίως συστάσεις στους πολίτες και χωρίς να επιβάλει ευρείες απαγορεύσεις, ενώ έχει κρατήσει τα περισσότερα σχολεία ανοικτά. Την άνοιξη όμως, κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας covid-19, τα λύκεια και τα πανεπιστήμια είχαν στραφεί στην τηλεκπαίδευση.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση της Σουηδίας να υιοθετήσει αυστηρότερους κανόνες για τις δημόσιες συναθροίσεις, ενώ ενέτεινε τις εκκλήσεις της προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές.

Η σουηδική κυβέρνηση επεσήμανε ότι θα δώσει στα λύκεια περισσότερη ευελιξία να καθορίζουν μόνα τους κατά πόσο θα καταφεύγουν στην τηλεκπαίδευση.

“Η αλλαγή σημαίνει ότι τα λύκεια μπορούν να στραφούν εν μέρει στην τηλεκπαίδευση εφόσον είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους των σχολείων”, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Έκστρομ.

Ωστόσο η Έκστρομ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά όσο αυτό είναι δυνατό.

“Γνωρίζουμε από την άνοιξη ότι πολλοί μαθητές δυσκολεύτηκαν να έχουν κίνητρο στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης και γνωρίζουμε ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους μαθητές που χρειάζονται περισσότερο το σχολείο: αυτούς με ειδικές ανάγκες και όσους κινδυνεύουν ή ζουν στη φτώχεια”, τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

milopita
Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου: Μόνο 3 υλικά και χωρίς ζάχαρη
Αφράτη, υγιεινή και πεντανόστιμη – φτιάξτε μια μηλόπιτα που θέλει ελάχιστο χρόνο και καθόλου γλυκαντικά, μόνο τη φυσική γλύκα των μήλων.
Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου: Μόνο 3 υλικά και χωρίς ζάχαρη