Thumbnail
Έως το τέλος της εβδομάδας πρόκειται να ανοίξει τελικά η ηλεκτρονική πύλη της εφορίας για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Έως το τέλος της εβδομάδας πρόκειται να ανοίξει τελικά η ηλεκτρονική πύλη της εφορίας για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Αν και αρχικά το Υπουργείο Οικονομικών είχε προγραμματίσει το άνοιγμα της πύλης σήμερα, τελικά λόγω κάποιων τεχνικών λεπτομερειών που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί η έναρξη λειτουργίας του συστήματος θα γίνει το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή. 

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες για την δήλωση των στοιχείων των προστατευόμενων τέκνων βάσει των οποίων θα δοθεί και το επίδομα παιδιών (ως αντιστάθμισμα για την κατάργηση του αφορολόγητου παιδιών). 

Να σημειωθεί ότι από φέτος καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης από όλους τους φορολογούμενους, ακόμη και τους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ οι οποίοι πέρυσι είχαν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν χειρόγραφα. 

Για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ απαιτείται οι φορολογούμενοι να είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet και να διαθέτουν τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης στο δίκτυο (είτε τους παλιούς κωδικούς του taxisnet είτε τους νέους με τον κλειδάριθμο).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: Εδώ θέματα και λύσεις σε χημεία, πληροφορική, Λατινικά

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

english_london
Εκτός Πραγματικότητας: 35.000 αιτήσεις για Proficiency χωρίς Προφορικά, έκθεση
Όποιος τα κατάφερε τα κατάφερε έως 30 Ιουνίου - Κλείνει το μοναδικό παραθυράκι για εύκολο proficiency golearn χωρις προφορικα, χωρις εκθεση ΑΠΟ ΤΟ...
Εκτός Πραγματικότητας: 35.000 αιτήσεις για Proficiency χωρίς Προφορικά, έκθεση