Αν αναζητάτε μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή για κάθε περίσταση, αυτή η μακαρονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει χοντρά μακαρόνια, πλούσια τυριά και βουτυρένια υφή, χωρίς φύλλο, αλλά με απίστευτη νοστιμιά και αφράτο αποτέλεσμα.
Προετοιμασία: 15′
Ψήσιμο: 15′
Σύνολο: 30′
Υλικά για 4-6 μερίδες
6 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο 2 με τρύπα
1,5 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα, κρύο
6 κ.σ. κορν φλάουρ
6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη ή τριμμένη
1 φλ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Βήμα-Βήμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στα μισά του βρασμού, βάζουμε το μισό βούτυρο σε μεγάλο ταψί και το τοποθετούμε στον φούρνο να κάψει καλά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στην άδεια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα αυγά, το υπόλοιπο βούτυρο και τα τυριά.
Αλατοπιπερώνουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε το καυτό ταψί με το λιωμένο βούτυρο από τον φούρνο και ρίχνουμε αμέσως το μείγμα.
Το μείγμα θα τσιτσιρίσει, αποκτώντας ελαφρώς τραγανή βάση.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.
Κόβουμε τη μακαρονοτυρόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή, συνοδεύοντας με δροσερή πράσινη σαλάτα ή γιαούρτι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom