Η αλμυρή τάρτα αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη πρόταση για ένα χορταστικό και θρεπτικό γεύμα. Αν και οι Έλληνες προτιμούν συχνά την πίτα, οι τάρτες προσφέρουν ίδια νοστιμιά με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στους συνδυασμούς υλικών.
Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τυριά πλούσια σε πρωτεΐνες με λαχανικά γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας την υγιεινή και πλήρη επιλογή για κάθε γεύμα.
Κις λορέν με λαχανικά
Υλικά για 8 μερίδες
Για τη βάση
- 1 φύλλο έτοιμο φύλλο για τάρτα
Για τη γέμιση
- 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα (αλλαντικό), ψιλοκομμένη
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. cottage cheese
- 1 φλ. ανθότυρο
- 1 φλ. light κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά, χτυπημένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
- 1 φλ. μανιτάρια, χοντροκομμένα
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τη γαλοπούλα και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά, την κρέμα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια στρογγυλή ταρτιέρα (διάμετρος 24-26 εκ.) και απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα των υλικών που φτιάξαμε στο τηγάνι. Από πάνω σκορπίζουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια. Στο κέντρο βάζουμε τις ροδέλες της ντομάτας. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση