iphone
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την απόσυρση της συσκευής μετά από ελέγχους που έδειξαν αυξημένη ηλεκτρομαγνητική εκπομπή – Ενημέρωση της ΕΕΤΤ προς τους διανομείς για άμεση συμμόρφωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόσυρση του iPhone 12 (μοντέλο A2403) από την ελληνική αγορά, μετά από ευρωπαϊκούς ελέγχους που αποκάλυψαν ότι η συσκευή εκπέμπει υψηλότερα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας.

Η απόφαση, με αριθμό (ΕΕ) 2025/1760, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Σεπτεμβρίου 2025 και βασίζεται σε σχετική έκθεση της Γαλλικής Αρχής Εποπτείας Ραδιοεξοπλισμού (ANFR). Οι δοκιμές της ANFR έδειξαν πως το iPhone 12 δεν συμμορφώνεται με την Οδηγία 2014/53/ΕΕ, η οποία προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των χρηστών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ακτινοβολία που εκπέμπει η συσκευή ξεπερνά τα όρια ασφαλείας, δημιουργώντας ενδεχόμενο υπερέκθεσης των χρηστών σε ραδιοσυχνότητες.

Η Γαλλία είχε ήδη προχωρήσει σε απόσυρση του μοντέλου από την αγορά, ωστόσο, μετά από ένσταση της ιρλανδικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών (ComReg), η υπόθεση εξετάστηκε εκ νέου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία τελικά επικύρωσε την αρχική απόφαση, κρίνοντας το μέτρο «απολύτως δικαιολογημένο».

Στην Ελλάδα, η ΕΕΤΤ καλεί όλους τους οικονομικούς φορείς και καταστήματα που διαθέτουν το συγκεκριμένο μοντέλο να διακόψουν άμεσα τη διάθεσή του και να ενημερώσουν επισήμως την Αρχή για τις ενέργειές τους. Η απόσυρση καλύπτει κάθε μορφή εμπορικής διάθεσης, από τη φυσική πώληση έως και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Σοφία Ζαχαράκη
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Ζαχαράκη και Γκιλφόιλ σχεδιάζουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
Ακραίοι χαρακτηρισμοί και μηνύσεις στην Ολομέλεια: Η ένταση Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη ξεφεύγει
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»