Σχολεία: Το υπουργείο Παιδείας ιδρύει το Εθνικό Κέντρο Υποστήριξης «10131»

Κοινωνία 0

28η Οκτωβρίου: Μαθητές παρέλασαν μετά από 27 χρόνια στο μαρτυρικό χωριό Καστανιάς

παρελαση
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συγκινητικές στιγμές και περηφάνια για τους μαθητές, τους γονείς και τους κατοίκους του χωριού

Μετά από 27 χρόνια, μαθητές παρέλασαν ξανά στο μαρτυρικό χωριό της Καστανιάς στην Καλαμπάκα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Το τελευταίο κουδούνι είχε ακουστεί στο χωριό το 1998, οπότε και είχαν σταματήσει οι σχολικές δραστηριότητες και οι παιδικές φωνές.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph Βόλου, οι οποίοι με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και των γονιών τους, συμμετείχαν στην παρέλαση, γεμίζοντας την εκκλησία, το παλιό σχολείο και τους δρόμους της Καστανιάς με χαμόγελα και υπερηφάνεια.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή», δήλωσε ένας από τους μικρούς μαθητές στην κάμερα της ΕΡΤ.

Η ιδέα ξεκίνησε από γονείς μαθητών, ανάμεσά τους και κάποιοι με ρίζες στην Καστανιά, και βρήκε θερμή ανταπόκριση από τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Σοφία Τσαρδακά, το διδακτικό προσωπικό και φυσικά τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή τους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέο χριστουγεννιάτικο επίδομα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Υπουργείο Παιδείας: 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία