Υλικά:
1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμείξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, δεντρολίβανο, θυμάρι, χυμό και ξύσμα λεμονιού, μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε σακουλάκι τροφίμων ή μπολ, περιχύστε το με τη μαρινάδα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Ζεστάνετε τη σχάρα ή το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αλείψτε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως (74°C εσωτερική θερμοκρασία).
Σερβίρετε ζεστό με φρέσκια σαλάτα ή συνοδευτικό της επιλογής σας.
Extra tips:
Αντικαταστήστε τα μπούτια με φιλέτο στήθος, γνωρίζοντας όμως ότι δεν θα είναι εξίσου ζουμερό.
Μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά βότανα όπως ρίγανη ή άνηθο. Θυμηθείτε: 1 κ.σ. φρέσκα βότανα = 1 κ.γ. αποξηραμένα.
Αν δεν έχετε σχάρα, χρησιμοποιήστε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα.
Το μαγειρεμένο κοτόπουλο διατηρείται στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο, έως 3 ημέρες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ