shma
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Βασίλης Αλεξίου - Carol Sansour - Θέμις Αμάλλου

Σήμερα Σάββατο, 29 Μαρτίου, στις 19:30, ο πολιτιστικός χώρος ΣΗΜΑ (Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια) σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό Αφιέρωμα στα Παλαιστινιακά Γράμματα, με μια βραδιά γεμάτη συζητήσεις και αναλύσεις για την πλούσια λογοτεχνική κληρονομιά της Παλαιστίνης.

Ένα μοναδικό βράδυ αφιερωμένο στην πολιτιστική έκφραση του Παλαιστινιακού λαού και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Βασίλης Αλεξίου, Καθηγητής της Θεωρίας της Λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναφερθεί στο έργο του σημαντικού Παλαιστίνιου στοχαστή Έντουαρντ Σαΐντ.

Κάρολ Σανσούρ (CarolSansour), Παλαιστίνια ποιήτρια, ιδρύτρια του «Ντουνιάς», πλατφόρμας αφιερωμένης στην ανάπτυξη, την παραγωγή και προβολή του πολιτισμού της Παλαιστίνης και του αραβικού κόσμου στο ελληνικό κοινό, η οποία θ’ αναφερθεί στις σύγχρονες τάσεις της Παλαιστινιακής λογοτεχνίας και στην παρουσία των Παλαιστινίων γυναικών των Γραμμάτων.

Θέμις Αμάλλου, τεχνοκριτικός, θα μας μιλήσει για τα βασικά ρεύματα που διαμορφώνονται ιστορικά (Παλαιστινιακή λογοτεχνία πριν και μετά τη Νάκμπα, Παλαιστινιακό θέατρο).

sima

 

ΣΗΜΑ

τηλέφωνο: 2114008603

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

βρείτε το ΣΗΜΑ στο Facebook:

www.facebook.com/simaporeia.

και στο Instagram: sima_poreia

e-mail: [email protected]

(εδώ μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε

το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1945
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
Ο εορτασμός της πρώτης ελεύθερης Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (1945)
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
nomiki
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο "καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική εισβολή κουκουλοφόρων".
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"