μπριζόλα
Το μυστικό της επιτυχίας

Αυτή η συνταγή για ψητή μπριζόλα με σαλάτα ντομάτας είναι ένα κλασικό πιάτο με μια σύγχρονη πινελιά.

Το μυστικό της επιτυχίας έγκειται στο κόψιμο της μπριζόλας αμέσως μετά το ψήσιμο, ώστε να συγκεντρωθούν οι χυμοί και να δημιουργήσουν μια νόστιμη σάλτσα. Η φρέσκια σαλάτα ντομάτας με το πικάντικο τσίλι συμπληρώνει τέλεια το πιάτο.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • ⅓ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 1 κιλό πλαίσιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία ή ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  2. Ανακατέψτε τα ντοματίνια, το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το τσίλι, το σκόρδο και το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήστε στην άκρη.
  3. Αλατοπιπερώστε το πλαίσιο με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
  4. Ψήστε μέχρι ο πυρήνας να φτάσει τους 63°C για μέτριο-ψημένο, περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Μεταφέρετε το πλαίσιο σε μια καθαρή ξύλινη σανίδα κοπής και κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος των ινών. Διανείμετε τις φέτες σε 4 πιάτα.
  6. Ρίξτε τους χυμούς που έχουν μαζευτεί στην ξύλινη σανίδα πάνω από το κρέας και καλύψτε με τη σαλάτα ντομάτας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο σωστός τpόπος να σουρώνουμε τα μακαρόνια και το έξτpα tιp για νοστιμιά
Το μυστικό των σεφ: Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το νερό από τα μακαρόνια
Οι περισσότεροι, μόλις τελειώσουν το βράσιμο των μακαρονιών, τα στραγγίζουν κατευθείαν στον νεροχύτη. Κι όμως, εκείνη η συνήθεια κρύβει ένα μικρό...
Το μυστικό των σεφ: Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το νερό από τα μακαρόνια
ispaniki_italiki
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Μετά την ιταλική, εκτός και η ισπανική γλώσσα!
Η ισπανική γλώσσα γίνεται η δεύτερη μετά την ιταλική που «παραγκωνίζεται» στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας – Σφοδρή αντίδραση από ΕΚΠΑ και ΕΑΠ
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Μετά την ιταλική, εκτός και η ισπανική γλώσσα!