Μπριζόλες στο τηγάνι
Ακολουθήστε τα βήματα για τις πιο νόστιμες μπριζόλες

Οι χοιρινές μπριζόλες αν μαγειρευτούν σωστά στο τηγάνι, αποκτούν μια τέλεια κρούστα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ζουμερές και απολαυστικές εσωτερικά. Τα μυστικά της νοστιμιάς τους κρύβονται σε ένα γρήγορο μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα, που θα βοηθήσει το κρέας να μαλακώσει.

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει χοντρές μπριζόλες, που θα καταφέρουν να μείνουν πιο ζουμερές στο τηγάνι. Στον πάγκο της κουζίνας τώρα, αντί να χτυπήσετε τις μπριζόλες με σφυρί κρέατος, προτιμήστε να τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, ώστε και πιο τρυφερό να γίνει το κρέας και να βοηθήσετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει μέχρι μέσα.

Για το μαρινάρισμα

  • Ανακατέψτε καλά 3 φλιτζάνια νερό με ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  • Βυθίστε μέσα 2-4 μπριζόλες και βάλτε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν, από 30 λεπτά έως και 8 ώρες, ανάλογα πόσο χρόνο έχετε διαθέσιμο μέχρι το ψήσιμο τους.

Όταν θέλετε να τις μαγειρέψετε, τις βγάζετε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε σε μαντεμένιο τηγάνι, που έχετε ζεστάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.

Τις ψήνετε από 1 λεπτό σε κάθε πλευρά να κάνουν κρούστα και να αρχίσουν να βγάζουν το λίπος τους στο τηγάνι. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά γυρνώντας τις μπριζόλες τακτικά.

Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 2 κουτ. σούπας βούτυρο, μερικά κλαράκια θυμάρι φρέσκο και 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες.

Ανακατεύετε και με κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και τις ρίχνετε πάνω στις μπριζόλες. Τις αναποδογυρίζετε και επαναλαμβάνετε. Τις αφήνετε στο τηγάνι για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια τις σερβίρετε, συνοδεύοντας με sauce από το τηγάνι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μανιταρι
Ο "ραδιοφάγος" μύκητας του Τσερνόμπιλ και οι απρόσμενες δυνατότητές του
Τέσσερις δεκαετίες μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, οι ερευνητές συνεχίζουν να αποκαλύπτουν παράξενα φαινόμενα που γεννήθηκαν μέσα σε μια από...
Ο "ραδιοφάγος" μύκητας του Τσερνόμπιλ και οι απρόσμενες δυνατότητές του
κρακερ
Τραγανά μίνι κράκερ με τυρί: Το πιο εύκολο σνακ με μόλις 4 υλικά
Αν ψάχνεις μια γρήγορη, πιο υγιεινή και σίγουρα πιο νόστιμη λύση από τα έτοιμα σνακ του σούπερ μάρκετ, αυτά τα μικρά τυρένια κράκερ είναι ό,τι πρέπει.
Τραγανά μίνι κράκερ με τυρί: Το πιο εύκολο σνακ με μόλις 4 υλικά
φοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Σπαρακτική καταγγελία φοιτητή: «Μου μένουν μόλις 7 μαθήματα και με πετούν έξω από την εστία»
«Δεν έχω ξεπεράσει το ν+3, πού θα μένω και πώς θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου;» - Κραυγή απόγνωσης φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης
Σπαρακτική καταγγελία φοιτητή: «Μου μένουν μόλις 7 μαθήματα και με πετούν έξω από την εστία»