Μπριζόλες στο τηγάνι
Ακολουθήστε τα βήματα για τις πιο νόστιμες μπριζόλες

Οι χοιρινές μπριζόλες αν μαγειρευτούν σωστά στο τηγάνι, αποκτούν μια τέλεια κρούστα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ζουμερές και απολαυστικές εσωτερικά. Τα μυστικά της νοστιμιάς τους κρύβονται σε ένα γρήγορο μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα, που θα βοηθήσει το κρέας να μαλακώσει.

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει χοντρές μπριζόλες, που θα καταφέρουν να μείνουν πιο ζουμερές στο τηγάνι. Στον πάγκο της κουζίνας τώρα, αντί να χτυπήσετε τις μπριζόλες με σφυρί κρέατος, προτιμήστε να τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, ώστε και πιο τρυφερό να γίνει το κρέας και να βοηθήσετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει μέχρι μέσα.

Για το μαρινάρισμα

  • Ανακατέψτε καλά 3 φλιτζάνια νερό με ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  • Βυθίστε μέσα 2-4 μπριζόλες και βάλτε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν, από 30 λεπτά έως και 8 ώρες, ανάλογα πόσο χρόνο έχετε διαθέσιμο μέχρι το ψήσιμο τους.

Όταν θέλετε να τις μαγειρέψετε, τις βγάζετε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε σε μαντεμένιο τηγάνι, που έχετε ζεστάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.

Τις ψήνετε από 1 λεπτό σε κάθε πλευρά να κάνουν κρούστα και να αρχίσουν να βγάζουν το λίπος τους στο τηγάνι. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά γυρνώντας τις μπριζόλες τακτικά.

Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 2 κουτ. σούπας βούτυρο, μερικά κλαράκια θυμάρι φρέσκο και 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες.

Ανακατεύετε και με κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και τις ρίχνετε πάνω στις μπριζόλες. Τις αναποδογυρίζετε και επαναλαμβάνετε. Τις αφήνετε στο τηγάνι για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια τις σερβίρετε, συνοδεύοντας με sauce από το τηγάνι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιτ
Οι σχολικές επιτροπές στο επίκεντρο – Δήμοι και εκπαιδευτικοί ζητούν ουσιαστική συμμετοχή
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας επισημαίνει ότι οι Σχολικές Επιτροπές αποτελούν θεσμό δημοκρατίας και συνεργασίας, που έδινε φωνή σε γονείς και...
Οι σχολικές επιτροπές στο επίκεντρο – Δήμοι και εκπαιδευτικοί ζητούν ουσιαστική συμμετοχή
tzak
«Ήταν πολύ καλός για να τον αντέξουν» – Ο 15χρονος που δεν άντεξε τον σχολικό εκφοβισμό
Ο Τζακ Άλοτ από το Μπάρνσλυ της Βρετανίας έβαλε τέλος στη ζωή του ύστερα από συνεχή παρενόχληση από συνομηλίκους.
«Ήταν πολύ καλός για να τον αντέξουν» – Ο 15χρονος που δεν άντεξε τον σχολικό εκφοβισμό
1ο Καποδιστριακό Δημοτικό Σχολείο
Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά καρφιά» το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Ελλάδας (Βίντεο)
Σπασμένα παγκάκια, γκρεμισμένα κεραμίδια και εικόνες καταστροφής στο ιστορικό σχολείο που ίδρυσε ο Ιωάννης Καποδίστριας
Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά καρφιά» το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Ελλάδας (Βίντεο)
βορυζ
Σε πλήρη κινητοποίηση η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου για τα σχολεία των Βοριζίων -Σχέδιο δράσης για την επαναλειτουργία μετά τα αιματηρά γεγονότα
Σύσκεψη για την επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια υπό τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηρακλείου
Σε πλήρη κινητοποίηση η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου για τα σχολεία των Βοριζίων -Σχέδιο δράσης για την επαναλειτουργία μετά τα αιματηρά γεγονότα