Μπριζόλες στο τηγάνι
Ακολουθήστε τα βήματα για τις πιο νόστιμες μπριζόλες

Οι χοιρινές μπριζόλες αν μαγειρευτούν σωστά στο τηγάνι, αποκτούν μια τέλεια κρούστα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ζουμερές και απολαυστικές εσωτερικά. Τα μυστικά της νοστιμιάς τους κρύβονται σε ένα γρήγορο μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα, που θα βοηθήσει το κρέας να μαλακώσει.

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει χοντρές μπριζόλες, που θα καταφέρουν να μείνουν πιο ζουμερές στο τηγάνι. Στον πάγκο της κουζίνας τώρα, αντί να χτυπήσετε τις μπριζόλες με σφυρί κρέατος, προτιμήστε να τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, ώστε και πιο τρυφερό να γίνει το κρέας και να βοηθήσετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει μέχρι μέσα.

Για το μαρινάρισμα

  • Ανακατέψτε καλά 3 φλιτζάνια νερό με ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  • Βυθίστε μέσα 2-4 μπριζόλες και βάλτε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν, από 30 λεπτά έως και 8 ώρες, ανάλογα πόσο χρόνο έχετε διαθέσιμο μέχρι το ψήσιμο τους.

Όταν θέλετε να τις μαγειρέψετε, τις βγάζετε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε σε μαντεμένιο τηγάνι, που έχετε ζεστάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.

Τις ψήνετε από 1 λεπτό σε κάθε πλευρά να κάνουν κρούστα και να αρχίσουν να βγάζουν το λίπος τους στο τηγάνι. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά γυρνώντας τις μπριζόλες τακτικά.

Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 2 κουτ. σούπας βούτυρο, μερικά κλαράκια θυμάρι φρέσκο και 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες.

Ανακατεύετε και με κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και τις ρίχνετε πάνω στις μπριζόλες. Τις αναποδογυρίζετε και επαναλαμβάνετε. Τις αφήνετε στο τηγάνι για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια τις σερβίρετε, συνοδεύοντας με sauce από το τηγάνι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lipos-stin-koilia
Σπλαχνικό λίπος: Ο αόρατος κίνδυνος και πώς να τον αντιμετωπίσετε
Το σπλαχνικό λίπος είναι ο λιπώδης ιστός που βρίσκεται βαθιά στην κοιλιακή χώρα, περιβάλλοντας ζωτικά όργανα όπως το συκώτι, το στομάχι και τα έντερα.
Σπλαχνικό λίπος: Ο αόρατος κίνδυνος και πώς να τον αντιμετωπίσετε
gymnastiki
Πώς το 12-3-30 στο διάδρομο μπορεί να αλλάξει τη φυσική σου κατάσταση
Η μέθοδος 12-3-30 έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο μέσω του TikTok, προσφέροντας έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να κάψετε θερμίδες.
Πώς το 12-3-30 στο διάδρομο μπορεί να αλλάξει τη φυσική σου κατάσταση
alkool
Ποια αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη
Πολλοί καταφεύγουν στην κατάψυξη για να δροσίσουν γρήγορα τα αγαπημένα τους αλκοολούχα ποτά, όμως αυτή η μέθοδος σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να...
Ποια αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη
mitsotakis
Μητσοτάκης: Οι παράνομες είσοδοι δεν θα οδηγούν σε νόμιμη εγκατάσταση

Σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη καλείται να επανεξετάσει τη στρατηγική της για το μεταναστευτικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε σαφές και...

Μητσοτάκης: Οι παράνομες είσοδοι δεν θα οδηγούν σε νόμιμη εγκατάσταση