Μπριζόλες στο τηγάνι
Ακολουθήστε τα βήματα για τις πιο νόστιμες μπριζόλες

Οι χοιρινές μπριζόλες αν μαγειρευτούν σωστά στο τηγάνι, αποκτούν μια τέλεια κρούστα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ζουμερές και απολαυστικές εσωτερικά. Τα μυστικά της νοστιμιάς τους κρύβονται σε ένα γρήγορο μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα, που θα βοηθήσει το κρέας να μαλακώσει.

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει χοντρές μπριζόλες, που θα καταφέρουν να μείνουν πιο ζουμερές στο τηγάνι. Στον πάγκο της κουζίνας τώρα, αντί να χτυπήσετε τις μπριζόλες με σφυρί κρέατος, προτιμήστε να τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, ώστε και πιο τρυφερό να γίνει το κρέας και να βοηθήσετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει μέχρι μέσα.

Για το μαρινάρισμα

  • Ανακατέψτε καλά 3 φλιτζάνια νερό με ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  • Βυθίστε μέσα 2-4 μπριζόλες και βάλτε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν, από 30 λεπτά έως και 8 ώρες, ανάλογα πόσο χρόνο έχετε διαθέσιμο μέχρι το ψήσιμο τους.

Όταν θέλετε να τις μαγειρέψετε, τις βγάζετε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε σε μαντεμένιο τηγάνι, που έχετε ζεστάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.

Τις ψήνετε από 1 λεπτό σε κάθε πλευρά να κάνουν κρούστα και να αρχίσουν να βγάζουν το λίπος τους στο τηγάνι. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά γυρνώντας τις μπριζόλες τακτικά.

Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 2 κουτ. σούπας βούτυρο, μερικά κλαράκια θυμάρι φρέσκο και 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες.

Ανακατεύετε και με κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και τις ρίχνετε πάνω στις μπριζόλες. Τις αναποδογυρίζετε και επαναλαμβάνετε. Τις αφήνετε στο τηγάνι για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια τις σερβίρετε, συνοδεύοντας με sauce από το τηγάνι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Αυτό είναι το κορυφαίο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ στη Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων

Η φυσιογνωμία του προγράμματος σπουδών

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Αυτό είναι το κορυφαίο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ στη Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων
limeniko-10-intime.jpg
Καταγγελία: Λιμενικοί ξεγύμνωσαν προσφυγόπουλα και τα εγκατέλειψαν μέσα στη θάλασσα
Καταγγελία για βάναυση μεταχείριση ανήλικων προσφύγων από το ελληνικό Λιμενικό στα ανοικτά της Λέσβου
Καταγγελία: Λιμενικοί ξεγύμνωσαν προσφυγόπουλα και τα εγκατέλειψαν μέσα στη θάλασσα
Ο 14χρονος Σπύρος
«Μου χαρίζει μια καινούρια ζωή»: Συγκλονίζει ο 42χρονος που έλαβε το ήπαρ του 14χρονου Σπύρου
Ο νεαρός που έχασε τη ζωή του στον Άραχθο σώζει τέσσερις ανθρώπους μέσω της δωρεάς οργάνων – Συγκίνηση από τον λήπτη και το ιατρικό προσωπικό
«Μου χαρίζει μια καινούρια ζωή»: Συγκλονίζει ο 42χρονος που έλαβε το ήπαρ του 14χρονου Σπύρου