Βιβλία
Από πού προέρχεται η φράση

Η φράση «όπου γη και πατρίς» προέρχεται από την αρχαία ελληνική σκέψη και συνδέεται με την ιδέα ότι η πατρίδα ενός ανθρώπου δεν περιορίζεται γεωγραφικά, αλλά μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο. Εκφράζει την αντίληψη ότι κάθε μέρος της γης μπορεί να θεωρηθεί πατρίδα, αρκεί να προσφέρει ευκαιρίες για ευτυχία, ασφάλεια και ευημερία.

Η φράση αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη και υποδηλώνει μια κοσμοπολίτικη στάση απέναντι στη ζωή, όπου η έννοια της πατρίδας δεν περιορίζεται από σύνορα ή τόπους καταγωγής. Σηματοδοτεί επίσης μια αίσθηση προσαρμοστικότητας και παγκοσμιότητας, καθώς τονίζει ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει και να ευδοκιμήσει σε οποιοδήποτε μέρος της γης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ελάφια
Τα ελάφια της Νάρα: Πώς η ανθρώπινη παρουσία τα ωφελεί
Σε πολλές χώρες, η αυξημένη τουριστική κίνηση προκαλεί προβλήματα και οι αρχές προσπαθούν να την περιορίσουν με αυστηρά μέτρα. Στη Νάρα της Ιαπωνίας,...
Τα ελάφια της Νάρα: Πώς η ανθρώπινη παρουσία τα ωφελεί
βιβλία
Μιλάς σωστά ελληνικά; Οι παγίδες των λέξεων που μπερδεύουν ακόμη και τους γνώστες
«Υπέρ» ή «κατά», «εναντίον» ή «έναντι», «προτού» ή «πριν»; Μικρές γλωσσικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στον σωστό λόγο.
Μιλάς σωστά ελληνικά; Οι παγίδες των λέξεων που μπερδεύουν ακόμη και τους γνώστες
μπριζολα
Μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσαμικό: μια συνταγή γεμάτη άρωμα και γεύση
Η κλασική μπριζόλα ανανεώνεται με τη γλυκόξινη ισορροπία του βαλσαμικού και τη φρεσκάδα των ντοματινιών, σε ένα πιάτο που εντυπωσιάζει
Μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσαμικό: μια συνταγή γεμάτη άρωμα και γεύση