Thumbnail
Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το προσδόκιμο ζωής καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική. Ωστόσο, τα γονίδια παίζουν πολύ μικρότερο ρόλο από ό,τι αρχικά πιστευόταν.

Αποδεικνύεται ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι βασικοί για την μακροζωία.Αφαιρέστε λοιπόν από την ζωή σας τις επιβλαβείς τροφές προκειμένου να κάνετε ένα βήμα πιο κοντά στην μακοροζωία.

Ποιες όμως τροφές πρέπει να αποφεύγετε προκειμένου για μακροζωία

1. Αναψυκτικά

Η συχνή έως και καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα και να συσχετιστεί με παχυσαρκία, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

2. Τεχνητά γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να είναι εμπόδιο στη μακροζωία. Έρευνες δείχνουν ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου και να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας.

3. Κονσέρβες

Η αποφυγή των κονσερβών παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από τοξικές ουσίες, όπως η δισφαινόλη Α, μια τοξική ουσία που μπορεί να διαρρεύσει στα τρόφιμα και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία και καρκίνο.

4. Νoodles

Μπορεί να είναι το εύκολο και απολαυστικό γεύμα, ωστόσο τα noodles είναι γεμάτα συντηριτικά και τεχνητά χρώματα τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

5. Γλυκά Δημητριακά

Τα δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη είναι γεμάτα πρόσθετη ζάχαρη και επεξεργασμένα σιτηρά κάτι που είναι τελείως ανθιυγιεινό.

6. Ντόνατς

Επεξεργασμένο αλεύρι, υπερβολική ζάχαρη και τρανς λιπαρά προσφέρουν τα κατά τα άλλα γευστικά ντονατς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η φοιτήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αικατερίνη Παπαδιώτη
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo: Η Αικατερίνη Παπαδιώτη έγραψε ιστορία με δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια
Η φοιτήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναδεικνύεται διπλά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια - Τεράστια διάκριση για την Ελλάδα στο Taekwondo ITF 2025
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo: Η Αικατερίνη Παπαδιώτη έγραψε ιστορία με δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια
μολυβια
Επιστολή–κραυγή από τη Βολισσό: «41 ώρες χωρίς καθηγητές – δεν θα γίνουμε μαθητές δεύτερης ταχύτητας»
Επιστολή-καμπανάκι προς την υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, από την Επιτροπή Υπεράσπισης Αμανής
Επιστολή–κραυγή από τη Βολισσό: «41 ώρες χωρίς καθηγητές – δεν θα γίνουμε μαθητές δεύτερης ταχύτητας»
apple-books_foto_education.jpg
Εκπαιδευτικοί Ανατ. Αττικής: «Αυταρχισμός και απαξίωση από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης»
Αντιπαράθεση στα σχολεία της Αν. Αττικής: «Πρωτοφανής απαξίωση των σωματείων» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί Ανατ. Αττικής: «Αυταρχισμός και απαξίωση από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης»