Κακοποίηση σκύλου
Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ζώου - Το βρήκαν τουρίστες στο ποτάμι και το έσωσαν

Τελευταία στιγμή σώθηκε τυφλό κυνηγόσκυλο από βέβαιο πνιγμό, όταν το εντόπισε ζευγάρι Ελβετών τουριστών στην περιοχή των Κρεστενών.

Το ζευγάρι, ενώ τραβούσε φωτογραφίες κοντά σε ποτάμι, άκουσε το κλάμα του και όταν πλησίασε είδε το ζώο πεταμένο μέσα στο νερό, με δεμένα τα πόδια του.

Άμεσα κάλεσαν τις Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο και διέσωσαν το άρρωστο και τυφλό σκυλάκι. Το Φιλοζωικό Σωματείο Κρεστενών «Νοιάζομαι» ζητά πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη του και καλεί όσους μπορούν να συνεισφέρουν στα έξοδα περίθαλψης του ζώου.

Σε ανακοίνωση στο Facebook το Σωματείο αναφέρει:

«Ένα ζευγάρι Ελβετών ήρθε να επισκεφθεί τον τόπο μας και να θαυμάζει τις φυσικές ομορφιές μας.

Κάποια στιγμή το ζευγάρι σταμάτησε δίπλα στο ποτάμι και προχώρησε προς το γεφυράκι για να βγάλει φωτογραφίες.

Άκουσε κλαψούρισμα και σκύβοντας αντίκρυσε ένα κυνηγόσκυλο με τα τέσσερα πόδια δεμένα μεταξύ τους πεταμένο μέσα στο ποτάμι. Σοκαρισμένοι έψαξαν, μας βρήκαν και μας ειδοποίησαν. Δεν ξέραμε αν θα πρέπει να χτυπήσουμε το κεφάλι μας σε κάποιο βράχο ή να πηδήξουμε και εμείς μέσα στο ποτάμι. Το σκυλί είναι τυφλό και τα δερματικά και η κατάστασή του μας κάνει να υποψιαζόμαστε καλα αζαρ.

Φυσικά και δεν το αφήσαμε εκεί το πήραμε. Το σκυλί βρέθηκε κοντά στην περιοχή της Κρέστενας. Να παρακαλέσουμε αν κάποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη να μας ενημερώσει. Ή έστω να του δώσει συγχαρητήρια. Για την μεγάλη αγάπη και φροντίδα που έδειξε στο ζώο του, γιατί δεν το αποπαρασίτωσε ποτέ, γιατί δεν το στείρωσε, γιατί δεν το πήγε ποτέ κτηνίατρο και φυσικά γιατί όταν αρρώστησε αντί να το φροντίσει, το πέταξε από το γεφύρι για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό τρόπο. Δεν είναι ο μόνος. Αυτή είναι κοινή τακτική όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Αυτή είναι η Ελλάδα μας.

Αυτή τη στιγμή το σωματείο μας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Για να το πούμε λαϊκά, δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Δεν μπορούμε όμως να τον αφήσουμε στον δρόμο.
Αν θέλει κάποιος να συνεισφέρει στα έξοδα.

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς: 5531-093883-962 EUR

ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962

Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές στο φεστιβάλ Σχολικού ραδιοφώνου
Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα: Περισσότεροι από 1.000 μαθητές στη μεγαλύτερη γιορτή podcast και μουσικής στην εκπαίδευση
10ο Επετειακό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα: Το πρόγραμμα των δράσεων
Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα: Περισσότεροι από 1.000 μαθητές στη μεγαλύτερη γιορτή podcast και μουσικής στην εκπαίδευση
πολλαπλό βιβλίο
Οι Κοινωνικές Επιστήμες στην ‘Ά Λυκείου: Παρουσίαση του Νέου βιβλίου Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής
Την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 19:00 η παρουσίαση του βιβλίου
Οι Κοινωνικές Επιστήμες στην ‘Ά Λυκείου: Παρουσίαση του Νέου βιβλίου Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής
zaxaraki vlasis
Υπουργείο Παιδείας: Το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση 2025–2027
Το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε σε έναν οδηγό 197 σελίδων το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Διά Βίου Μάθηση...
Υπουργείο Παιδείας: Το Στρατηγικό Σχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση 2025–2027