δοντια
Τι υποστηρίζουν οι οδοντίατροι για μετά το βούρτσισμα των δοντιών

Ξεπλένετε το στόμα σας με νερό αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας; Αυτή η συνήθεια μπορεί να ακυρώσει την προστασία που προσφέρει το φθόριο της οδοντόκρεμας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μετά το βούρτσισμα, το ιδανικό είναι να φτύσετε την οδοντόκρεμα και να συνεχίσετε την ημέρα σας. Το ξέπλυμα με νερό απομακρύνει το φθόριο, το οποίο προστατεύει το σμάλτο των δοντιών και αποτρέπει την φθορά.

«Στην ουσία ξεπλένετε τα ενεργά συστατικά της οδοντόκρεμας που μόλις βάλατε στα δόντια σας», δήλωσε στην Washington Post, η Dr. Margherita Fontana, καθηγήτρια Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Το φθόριο είναι ένα φυσικό μέταλλο που ενισχύει το σμάλτο των δοντιών, προστατεύοντάς τα από τα οξέα που παράγουν φυσικά τα βακτήρια στο στόμα. Αυτά τα οξέα μπορούν να δημιουργήσουν τρύπες στα δόντια και άλλες επιπλοκές, ειδικά αν καταναλώνετε συχνά ζάχαρη ή δεν φροντίζετε σωστά την στοματική σας υγιεινή.

Τι συμβουλεύουν οι οδοντίατροι

Οι οδοντίατροι συνιστούν το βούρτσισμα 2 φορές την ημέρα με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο. Όμως, σε υψηλές ποσότητες, το φθόριο μπορεί να είναι τοξικό οδηγώντας σε πόνους στο στομάχι και διάρροια, σύμφωνα με το Medscape.

Ωστόσο, οι οδοντίατροι έχουν πραγματοποιήσει πολλές μελέτες, όπως η ανασκόπηση του 2019 σε σχεδόν 12.000 ασθενείς, που δείχνουν ότι οι οδοντόκρεμες με 1500 ppm φθορίου είναι ασφαλείς για μακροχρόνια χρήση και είναι απίθανο να προκαλέσουν τοξικότητα.

Αν δεν αντέχετε την αίσθηση της οδοντόκρεμας στα δόντια σας μετά το βούρτσισμα, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με διάλυμα φθορίου αντί για νερό, είπε η Dr. Fontana. Εναλλακτικά, μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας και να περιμένετε 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα