Απλές και νόστιμες πατάτες στο φούρνο

Οι ψητές πατάτες αποτελούν ένα διαχρονικό συνοδευτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο και μπορείτε να τις απογειώσετε με την προσθήκη λαχταριστής φέτας.

Έτσι ακολουθεί εύκολη και γευστική συνταγή.

Υλικά

  • 2/3 φλιτζανιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1,5 κιλό πατάτες (περίπου 6 μεσαίες), κομμένες σε 8 φέτες η κάθε μία
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C και σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε με ένα σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Απλώστε τις πατάτες ομοιόμορφα σε ένα ρηχό ταψί. Περιχύστε τις με το μείγμα νερού και λαδιού και στη συνέχεια ψήστε τις για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Τέλος, πασπαλίστε τις ψητές πατάτες με την τριμμένη φέτα και απολαύστε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber