ολυμπιον
Φώτο: Intime News
Τα ΜΑΤ επιβλέπουν την είσοδο στο χώρο και απωθούν φοιτητές

Αναστάτωση έχει προκληθεί από νωρίς στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα έξω από από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, όπου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Έξω από τον κινηματογράφο, και παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί απαγόρευση συγκεντρώσεων, είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδα ακροδεξιών μέλη του Ιερού Λόχου, που αντιδρούν στην προβολή της επίμαχης ταινίας και τους οποίους απομάκρυνε λίγο αργότερα η αστυνομία.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει έναν κλοιό μπροστά από την είσοδο του κτηρίου, επιτρέποντας την είσοδο μόνον σε όσους διαθέτουν εισιτήριο.

Παράλληλα, δεκάδες μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον κινηματογράφο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού, ωστόσο απωθήθηκαν επίσης από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων στο σημείο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή.

Μάλιστα, ύμφωνα με το voria.gr, ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε λίγο μετά τις 17:00 να προσεγγίσει το σημείο της συγκέντρωσης εθνικιστικών και ακροδεξιών ομάδων, αλλά τους απέτρεψαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λίγο πριν τις 18:00, οπισθοχώρησαν προς την οδό Φιλίππου, στην αρχαία Αγορά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα