κασσελακης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παύλος Μαρινάκης: Καταδικάζουμε την φραστική επίθεση κατά Κασσελάκη

Κουκουλοφόροι αποδοκίμασαν χθες τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στεφάνου Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Του επιτέθηκαν, δε, φραστικά, αποκαλώντας τον «σκουπίδι» και «καταπιεστή», σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού, που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε.

Λίγο νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την ομοφοβική και ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα ατόμων εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, παρουσία μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με το thestival, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους. Το thesstoday μεταδίδει ότι πρόκειται για ομάδες ακροδεξιών, που κινήθηκαν προς το πλήθος κρατώντας πυρσούς.

Όταν διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν, άτομα από την περιφρούρηση της διαδήλωσης άρχισαν να τους κυνηγούν, ενώ σημειώθηκαν και συμπλοκές.

Στιγμές έντασης επικράτησαν και έξω από κατάστημα εστίασης, όπου μπήκε για να προφυλαχτεί ένας από την πρώτη ομάδα. Διαδηλωτές περικύκλωσαν το κατάστημα, φωνάζοντας του να βγει έξω.

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Παύλος Μαρινάκης: Καταδικάζουμε την φραστική επίθεση κατά Κασσελάκη

Την φραστική επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία», σημειώνει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη για την καταδίκη της φραστικής επίθεσης κατά του Στέφανου Κασσελάκη:

«Εκφράζουμε την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη μας για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και για τον τραυματισμό αστυνομικού. Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Μια αυστηρά χρησιμοθηρική και μονόπλευρη Παιδεία που υπαγορεύεται από τις επιταγές της τεχνητής νοημοσύνης και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Μαθητές ΕΠΑΛ σχολιάζουν το θέμα στα Νέα Ελληνικά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές: «Περιμέναμε Τεχνητή Νοημοσύνη» – Πώς σχολιάζουν τα θέματα οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ
Με τα Νέα Ελληνικά έκαναν πρεμιέρα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές: «Περιμέναμε Τεχνητή Νοημοσύνη» – Πώς σχολιάζουν τα θέματα οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ