κασσελακης
Παύλος Μαρινάκης: Καταδικάζουμε την φραστική επίθεση κατά Κασσελάκη

Κουκουλοφόροι αποδοκίμασαν χθες τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στεφάνου Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Του επιτέθηκαν, δε, φραστικά, αποκαλώντας τον «σκουπίδι» και «καταπιεστή», σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού, που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε.

Λίγο νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την ομοφοβική και ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα ατόμων εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, παρουσία μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με το thestival, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους. Το thesstoday μεταδίδει ότι πρόκειται για ομάδες ακροδεξιών, που κινήθηκαν προς το πλήθος κρατώντας πυρσούς.

Όταν διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν, άτομα από την περιφρούρηση της διαδήλωσης άρχισαν να τους κυνηγούν, ενώ σημειώθηκαν και συμπλοκές.

Στιγμές έντασης επικράτησαν και έξω από κατάστημα εστίασης, όπου μπήκε για να προφυλαχτεί ένας από την πρώτη ομάδα. Διαδηλωτές περικύκλωσαν το κατάστημα, φωνάζοντας του να βγει έξω.

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Παύλος Μαρινάκης: Καταδικάζουμε την φραστική επίθεση κατά Κασσελάκη

Την φραστική επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία», σημειώνει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη για την καταδίκη της φραστικής επίθεσης κατά του Στέφανου Κασσελάκη:

«Εκφράζουμε την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη μας για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και για τον τραυματισμό αστυνομικού. Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεξουαλική παρενόχληση
Σοκάρει η απάντηση αστυνομικού σε μητέρα που κατήγγειλε παιδόφιλο: «Απλά κάντε μπλοκ» (Βίντεο)
«Θέλω να χ… Στείλε μου μια φωτογραφία σου, πήγαινε στο μπάνιο… Εγώ θα βλέπω απλά, αν θες σου μιλάω κιόλας», είναι μερικά από τα απεχθή μηνύματα που...
Σοκάρει η απάντηση αστυνομικού σε μητέρα που κατήγγειλε παιδόφιλο: «Απλά κάντε μπλοκ» (Βίντεο)
διαμαντοπουλου παπανδρεου
ΠΑΣΟΚ: Παιδεία Youth Forum 2025 «Πανεπιστήμια, Προσβασιμότητα και Ειδική Αγωγή»
Το Παιδεία Youth Forum 2025 του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παρουσιάζει μια εκδήλωση αφιερωμένη στην προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στην τριτοβάθμια...
ΠΑΣΟΚ: Παιδεία Youth Forum 2025 «Πανεπιστήμια, Προσβασιμότητα και Ειδική Αγωγή»
taksi
Αντιδράσεις για τη μετατροπή του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας σε Πειραματικό Λύκειο - Προβλήματα πρόσβασης και υπερφόρτωσης σχολείων

Με κείμενο τους, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας εκφράζει την έντονη ανησυχία τους για τη μετατροπή του...

Αντιδράσεις για τη μετατροπή του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας σε Πειραματικό Λύκειο - Προβλήματα πρόσβασης και υπερφόρτωσης σχολείων
παπα
Ρεσιτάλ κολακείας του Πέτρου Παππά στον Άδωνι: «Κάνατε τα μέγιστα, είστε ο πιο εργατικός υπουργός»
ο Πέτρος Παππάς, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος του ΠΑΣΟΚ, δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια την εκτίμησή του στον Υπουργό Υγείας
Ρεσιτάλ κολακείας του Πέτρου Παππά στον Άδωνι: «Κάνατε τα μέγιστα, είστε ο πιο εργατικός υπουργός»