pita_mpompota
Πώς να φτιάξετε πίτα Μπομπότα με τυρί Φέτα

Η πιο νόστιμη εύκολη και αφράτη μπομπότα με τυρί είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Είναι μία πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο (1 κούπα)
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (1 κούπα)
  • 250 γρ. γάλα (1 κούπα)
  • 120 γρ. ελαιόλαδο (12 κτσ)
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (3/4 της κούπας)
  • 3 μέτρια αυγά
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ (5 γρ)

Για το άλειμμα

  • Ελαιόλαδο
  • καλαμποκάλευρο
  • Για το πασπάλισμα από πάνω
  • Τυρί φέτα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, το γάλα, το μπέικιν και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι  και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά, το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Στο τριμμένο τυρί προσθέτουμε 1 κτσ αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  •  
  • Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Ενσωματώνουμε προσεκτικά την μαρέγκα μέσα στο μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του.
  • Σε ένα ταψί 25χ35 αλευρολαδώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα.
  • Το στρώνουμε ομοιόμορφα και τρίβουμε από πάνω λίγη ακόμα φέτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 c.

Πηγή: neakriti.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σίφνος
Το ελληνικό νησί που επέλεξε ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό το National Geographic
Το νησί οφείλει τη «γευστική φήμη» της στον Νικόλαο Τσελεμεντέ που συνέγραψε το πρώτο βιβλίο ελληνικής μαγειρικής, ενώ είναι διάσπαρτη από εργαστήρια...
Το ελληνικό νησί που επέλεξε ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό το National Geographic