πανσεληνος
Κάθε φυλή είχε το δικό της όνομα

Σήμερα θα φανεί το πρώτο στρογγυλό φεγγάρι της χρονιάς, το οποίο ονομάζεται η πανσέληνος του λύκου.

Σύμφωνα με το «Old Farmer’s Almanac», ονομάζουμε «φεγγάρι του λύκου» την πανσέληνο του Ιανουαρίου, επειδή, εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό, την περίοδο που τα αλιχτίσματα των λύκων είναι πιο τακτικά.

Τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται κατά από τις φυλές ιθαγενών της Αφρικής. Τεύχος του αστρονομικού περιοδικού που εκδόθηκε τη δεκαετία του 1930 ανέφερε πως, κάθε φυλή, έδινε και ένα διαφορετικό όνομα στην πανσέληνο. Για την πανσέληνο Ιανουαρίου, η έκδοση έδινε τις εξής εναλλακτικές:

  • Κρύο Φεγγάρι (από την φυλή Κρι)
  • Φεγγάρι του πάγου ( από την φυλή Αλονκίν)
  • Σκληρό Φεγγάρι (από την φυλή Ντακότα)
  • Φεγγάρι των πνευμάτων (από την φυλή Οτζίμπουε)

Πότε είναι η πανσέληνος του Λύκου

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της NASA, για το 2024, θα δούμε την πανσέληνο του λύκου σήμερα Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου.

Στη χώρα μας, ειδικότερα, το 100% της φωτεινότητάς του θα αγγίξει το φεγγάρι στις 00:12 τα ξημερώματα. Γύρω στις 17:40 το απόγευμα, ωστόσο, κατά τη δύση του ηλίου, θα φαίνεται μεγαλύτερο. Αυτό συμβαίνει διότι, όταν ανατέλλει, το φεγγάρι φαίνεται μεγαλύτερο και πιο σκουρόχρωμο.

Σημαντική πανσέληνος και για τα ζώδια

Η πανσέληνος παίζει καθοριστικό ρόλο και στην αστρολογία, για όσους πιστεύουν στα ζώδια. Το φεγγάρι του λύκου, ειδικότερα, εκπέμπει έντονη ενέργεια και πάθος, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν τους ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, στην εκπομπή «Good Morning America», του αστρολόγου των διασημοτήτων, Kyle Thomas, «το φεγγάρι του Λύκου πέφτει στον Λέοντα, ένα ζώδιο που κυριαρχείται από το πάθος, τις έντονες επιθυμίες, τη δημιουργικότητα και την ανάγκη για έκφραση. Αγκαλιάστε όλα αυτά που σας κάνουν χαρούμενους και μη διστάσετε να βρεθείτε στο κέντρο της προσοχής! Αυτή η πανσέληνος θα είναι συναρπαστική και χαρούμενη, αν και προβλέπεται λίγο… έντονη!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα