«Καμπανάκι» Λέκκα για σεισμούς: «Τα σενάρια δεν είναι φανταστικά, είναι ρεαλιστικά»
«Τα σενάρια δεν είναι φανταστικά, είναι ρεαλιστικά», τόνισε ο Λέκκας

Για την αναγκαιότητα αντισεισμικών ελέγχων στα σχολεία μίλησε ο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας στη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Την συνάντηση διοργάνωσαν ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προετοιμασία της άσκησης «Μίνωας 2024» της μεγαλύτερης αντισεισμικής άσκησης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και η οποία θα ξεκινήσει από τα Χανιά και θα γενικευτεί στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο να αποτελέσει οδηγό για ανάλογες ασκήσεις σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Αντισεισμικοί έλεγχοι σε σχολεία και δημόσια κτήρια 

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ πριν την έναρξη της σύσκεψης, αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο πρόγραμμα αντισεισμικών ελέγχων που θα υλοποιηθεί σε όλα τα σχολεία και τα δημόσια κτήρια μέσα στο επόμενο έτος. 

Όπως είπε, στόχος είναι παράλληλα με τους ελέγχους να βρεθούν και τα κονδύλια για τις όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες.
 
«Σκοπός και στόχος είναι να προετοιμαστούμε για την άσκηση» τόνισε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, εξηγώντας ότι η πολιτική προστασία είναι σε πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης.

«Τα σενάρια δεν είναι φανταστικά, είναι ρεαλιστικά»

Ο κ. Λέκκας, σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, ενημέρωσε τους φορείς για το σενάριο της άσκησης καθώς και για την συμμετοχή τους, η οποία είναι υποχρεωτική. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει άσκηση επί χάρτου στις 16 και 17 Φεβρουαρίου και μεγάλη άσκηση στο πεδίο, πλήρους ανάπτυξης με διάρκεια 12 ημερών, στις αρχές Απριλίου.

Στο σενάριο περιλαμβάνονται σεισμοί πολλών ρίχτερ σε Χανιά και Ηράκλειο, πυρκαγιές και άλλα επεισόδια με τεράστιες επιπτώσεις σε σχολεία , νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, επεισόδια τα οποία -όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι φανταστικά, τα έχουμε δει να συμβαίνουν και σενάρια τα οποία δικαιολογούνται πλήρως με βάση τις υφιστάμενες γεωλογικές συνθήκες, απολύτως ρεαλιστικά γεγονότα».

«Αυτά που έχουμε να δει να συμβαίνουν είναι πέρα από κάθε φαντασία, σαν ταινία κινηματογραφική» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια πως η  άσκηση σχεδιάστηκε σε μια περίοδο ηρεμίας, φυσικά δεν σχεδιαστεί επειδή υπάρχει κάποιος κίνδυνος, εξάλλου τα σεισμικά γεγονότα είναι απρόβλεπτα. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να εντοπίσουμε και τις δυνατότητες και τις αδυναμίες που έχουμε.» ανέφερε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
Προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης κατά των υγειονομικών – Τους αποκάλεσε «κάφρους»
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
ktel-patra
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Αποζημίωση των ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες
«Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες