ΤΑΞΗ
Προσπαθεί το υπουργείο να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν «εκ των ενόντων», αδιαφορώντας όχι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όχι μόνο για το δικαίωμα των συναδέλφων αναπληρωτών στην εργασία, αλλά και για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, που φτάνουμε στα Χριστούγεννα και δεν έχουν καθηγητή να μπει στην τάξη τους.

Η κατάσταση στην Κέρκυρα με τα κενά εκπαιδευτικών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεκάδες κενά υπάρχουν ακόμα σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας σε όλες τις ειδικότητες. Υπάρχουν σχολεία σε όλη την Κέρκυρα, όπου οι μαθητές κάνουν 4ωρα και 5ωρα για όλη σχεδόν την εβδομάδα. Και κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε θα γίνει η επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και συμπληρώνει: "Κατά τα άλλα, «η ΟΛΜΕ κρατάει ομήρους τους μαθητές», σύμφωνα με το χυδαίο σκίτσο της Καθημερινής. Η -κατά τα άλλα- «λαλίστατη» εφημερίδα δεν έχει να πει μια κουβέντα για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα".

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η κατάσταση στην Κέρκυρα με τα κενά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεκάδες κενά υπάρχουν ακόμα σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας σε όλες τις ειδικότητες. Υπάρχουν σχολεία σε όλη την Κέρκυρα, όπου οι μαθητές κάνουν 4ωρα και 5ωρα για όλη σχεδόν την εβδομάδα. Και κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε θα γίνει η επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Το υπουργείο Παιδείας αντί να κοιτάξει να καλύψει τα κενά, ρίχνει το βάρος για μία ακόμα φορά στους εκπαιδευτικούς, βάζοντας στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Έτσι σε ένα σχολείο αντί τα παιδιά να δουν τον εκπαιδευτικό να μπαίνει και να τους κάνει κανονικά μάθημα, θα δουν να τους κάνει μία φορά στις δύο βδομάδες ή να μπαίνει λιγότερες ώρες από το κανονικό, πχ αντί να κάνει 4 ώρες μαθηματικά την εβδομάδα, θα κάνει 2 ή 3 ώρες. Σε άλλο σχολείο αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν από τρεις ώρες υπερωρία ο καθένας, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του εκπαιδευτικού που υπάρχει. Προσπαθεί το υπουργείο να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν «εκ των ενόντων», αδιαφορώντας όχι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όχι μόνο για το δικαίωμα των συναδέλφων αναπληρωτών στην εργασία, αλλά και για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, που φτάνουμε στα Χριστούγεννα και δεν έχουν καθηγητή να μπει στην τάξη τους.

Όλα αυτά τα προβλήματα δε θα υπήρχαν, αν όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι τώρα, έκαναν τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να ήταν στην θέση τους την 1η Σεπτέμβρη.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές της Διοίκησης και να μη δεχτούν τις προφορικές της εντολές!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί:

· Να γίνει άμεσα η νέα φάση των αναπληρωτών.

· Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

· Κάλυψη όλων των κενών σε μια φάση.

· Καμία υποχρεωτική υπερωρία σε κανέναν εκπαιδευτικό

ΥΓ: Κατά τα άλλα, «η ΟΛΜΕ κρατάει ομήρους τους μαθητές», σύμφωνα με το χυδαίο σκίτσο της Καθημερινής. Η -κατά τα άλλα- «λαλίστατη» εφημερίδα δεν έχει να πει μια κουβέντα για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odontiatros.jpg
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
«Οι μεταβολές στο μικροβίωμα της στοματικής κοιλότητας μπορούν να προκαλέσουν συστηματική φλεγμονή και να αυξήσουν έμμεσα τον κίνδυνο νόσου»
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση