Το καλοκαιρινό φρούτο με μηδέν λιπαρά που κάνει καλό στην καρδιά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βοηθάει στην απώλεια βάρους και όχι μόνο

Δυστυχώς το καλοκαίρι τελείωσε και μαζί με αυτό βγαίνουν από την καθημερινότητά μας τα πιο ωραία φρούτα. Υπάρχει όμως ένα φθινοπωρινό φρούτο, το οποίο έχει τις περισσότερες βιταμίνες και τις λιγότερες θερμίδες και δεν είναι άλλο από το ακτινίδιο.

Πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό αλλά και νόστιμο φρούτο το οποίο προέρχεται από την Νότια Κίνα. Έχει χαμηλή θερμιδική αξία -μόλις 42 θερμίδες το ένα- και πολλές βιταμίνες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C (η κατανάλωση ενός μόνο ακτινιδίου μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες μας από βιταμίνη C), Α και E, φυλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες το καθιστούν ως το τέλειο φρούτο για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας ενώ οι βιταμίνες που περιέχει βοηθούν στην καλή υγεία και όψη της επιδερμίδας μας.

Όσο για τους μαύρους σπόρους του αυτοί είναι πλούσιοι σε Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την καλή υγεία της καρδιάς.

Τέλος, το ακτινίδιο περιέχει μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή και καροτενοειδή τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης και ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.

Αν δεν σας αρέσει να το τρώτε ωμό -η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα ξινό φρούτο που δεν αρέσει σε πολλούς- μπορείτε να το βάλετε σε κάποιο γλυκό ή να φτιάξετε και τη δική σας μαρμελάδα από αυτό. Όπως και να το φάτε η διατροφική του αξία δεν χάνεται αλλά διατηρείται ανέπαφη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική τάξη
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: 30.000 λιγότερα παιδιά στην Α’ Δημοτικού μέσα σε 10 χρόνια
Από τις 100.000 στις 70.000 εγγραφές μαθητών: Η δραματική εικόνα στα σχολεία της χώρας
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: 30.000 λιγότερα παιδιά στην Α’ Δημοτικού μέσα σε 10 χρόνια